Mourinho bryter tausheten om Manchester United: – Pogba er ikke den eneste ansvarlige

José Mourinho mener problemene Manchester United opplever for tiden ikke bare er spillernes skyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan ekspertene oppsummerte Mourinhos tid i Manchester United øverst!

Den meritterte manageren José Mourinho fikk som kjent sparken i Manchester United i desember, og ble erstattet av Ole Gunnar Solskjær. Nordmannen gjorde det særdeles godt i starten, men avsluttet sesongen svakt og ledet klubben bare til to seire på sine 12 siste kamper.

Det holdt bare til en skuffende sjetteplass på tabellen, samtidig som sesongen endte uten et eneste trofé for den vanligvis så seiersvante klubben.

Nå bryter den sparkede treneren José Mourinho tausheten om sin gamle klubb. Han havnet som kjent på kant med storstjernen Paul Pogba i sin siste sesong på Old Trafford, men mener det blir feil å bare gi skylden på franskmannen for de svake resultatene.

– Problemene er der. Du kan si at det er spillerne, ambisjonene, men jeg kan ikke svare ja på spørsmål om Paul Pogba er den eneste ansvarlige, sier Mourinho i et lengre intervju med franske L'Equipe.

Kommer med råd til Solskjær
Han benytter også anledningen til å sende et råd i retning Ole Gunnar Solskjær, som i mars ble ansatt som permanent manager de neste tre årene.

– Generelt kan spillerne over tid føle en del gnisninger, spesielt når du krever mye av dem. Om du er alene, og du ikke har støtten av klubben din, vil noen enkeltspillere vende seg mot treneren, som er en fin fyr. Jeg ønsker ikke å være en fin fyr, for etter tre måneder er den snille nikkedukken overkjørt, og det ender ikke bra, konkluderer José Mourinho.

– Nå forstår folk dette
Mourinho står fremdeles fast på at andreplassen han ledet klubben til forrige sesong er den beste prestasjonen i hans managerkarriere.

– Jeg sa for ni eller ti måneder siden at etter å ha vunnet åtte ligamesterskap med andre klubber, så er andreplassen med United min største prestasjon. Nå forstår folk dette, konkluderer portugiseren.

Og forsetter:

– Når jeg sier at min andre sesong var fantastisk, så sier jeg det fordi våre mål og potensial ble møtt. Jeg presset spillerne som en appelsin for å få dem til å prestere. Når du har en gruppe av profesjonelle, hardtarbeidende og talentfulle spillere i en klubb med god struktur, så oppstår ikke gnisninger, mener José Mourinho – som tidligere har uttalt at han snart ønsker å vende tilbake som fotballtrener, med Serie A og Inter som det heteste tipset på ryktebørsen.