Avvikler TV-program etter at deltaker ble funnet død

ITVs populære talk-show avvikles med umiddelbar virkning etter at deltaker ble funnet død i forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det britiske TV-programmet «The Jeremy Kyle Show» har omlag en million seere hver uke.

Lager underholdning av konflikter

Programmet, som har vært på lufta siden 2005, har ulike gjester, som får deres konflikter og personlige problemer tatt opp foran et live publikum.

Ofte utfordres gjestene til å ta en løgndetektortest som skal vise hvem som av partene i studio som forteller sannheten.

For to uker siden var det en gjest i studio, som brøt sammen da han ikke besto denne testen. En uke etter ble han funnet død. Ifølge britiske myndigheter skal det være mistanke om at deltakeren tok sitt eget liv.

Kollapset

Babette Lucas Marriott var gjest under TV-innspillingen. Hun forteller at gjesten falt fortvilt sammen, mens publikum lo av ham.

– Han gråt, men han var overbevist om at han ville bestå testen, forteller Babette Lucas-Marriott.

– Da han ikke besto testen var han totalt sjokkert og fortvilet over det han hørte. Folk lo av ham. Det var fryktelig å se på. Det var ikke en situasjon som skal ha et livepublikum, sier hun til Reuters.

Tas av lufta

Produksjonsteamet i ITV skriver onsdag i en uttalelse at de tar hendelsen alvorlig, og at showet tas av lufta.

«Alle i ITV tenker på venner og familie til den avdøde. Den aktuelle episoden er under gransking», skriver de i en uttalelse.

Showet har vært kritisert flere ganger, og psykologer har advart mot å lage underholdning av sårbare mennesker i ekstreme situasjoner.

– Konseptet til showet er bare galt. Å ydmyke folk er ikke greit, sier Lucas-Marriott.