GIR SEG: Bjørn Petter Ingebretsen trekker seg som hovedtrener i Strømsgodset.
GIR SEG: Bjørn Petter Ingebretsen trekker seg som hovedtrener i Strømsgodset. Foto: Bendiksby, Terje/NTB Scanpix

Trekker seg som hovedtrener

Bjørn Petter Ingebretsen (51) trekker seg som hovedtrener i Strømsgodset av helsemessige årsaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingebretsen er sykmeldt på ubestemt tid og fratrer som hovedtrener i Strømsgodset med umiddelbar virkning. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Avgjørelsen har blitt tatt i samråd med Ingebretsens nærmeste familie og klubblege Erik Dag Knudsen.

– Det var etter kampen mot Viking på mandag at han følte seg veldig sliten og presset, og hadde en god og lang samtale med klubblegen som fortsatte i går. Og de to i fellesskap har konkludert med at det er fornuftig at BP trer ut av rollen som hovedtrener, forteller daglig leder Dag Lindseth Andersen til TV 2.

– Denne jobben fører med seg mye stress og press. Den totale belastningen kombinert med tidligere sykdomshistorikk, gjør at jeg har kommet med en sterk anbefaling om å gi seg på medisinsk grunnlag, sier klubblege Knudsen til klubbens hjemmeside.

Har startet trenerjakten

Assistenttrener Håkon Wibe-Lund vil lede laget i torsdagens kamp mot Vålerenga. Lindseth forteller at Strømsgodset vil starte jakten på ny permanent hovedtrener.

– Nå har vi startet prosessen med å finne en ny hovedtrener og det begynte vi med i går. Vi har et tett kampprogram den neste uken, halvannen, og vi kjører gjennom det med de ressursene vi har. Parallelt så jobber vi da med ny kandidat for hovedtrener, og etter det tette kampprogrammet er det en treukers pause. Vi får se hvor langt vi er kommet når vi kommet ut i de ukene, sier Lindseth.

For Wibe-Lund blir det en ny rolle når han nå på selveste 16. mai skal lede Strømsgodset som hovedtrener.

– Det er en jeg omtaler som en fotballfar for meg. Så det er alltid leit når sånne ting skjer, og ekstra leit med mennesker jeg er så glad i som BP. Men samtidig så er det jo riktig i forhold til hans helsebilde.Så det er en litt blandet følelse, men BP kommer heldigvis til å være i Strømsgodset videre. Så det er jo ikke sånn at han blir borte, sier Wibe-Lund.

– Har du lyst å ta over på permanent basis?

– Jeg visste at det spørsmålet kom, men nå har jeg jo vært her i ti minutter i den stillingen, som en assistenttrener som går inn for en hovedtrener som er blitt syk. Så jeg har ikke rukket å gjøre meg tanker eller refleksjoner rundt det. Fokuset mitt ligger på kampen i morgen, og så har klubben en pågående prosess i forhold til hva de mener er rett og så videre.

– Først og fremst lei meg

Strømsgodset informerer om at Ingebretsen fikk et lite hjerteinfarkt sommeren 2016 og ga seg senere den høsten. Etter å ha returnert til klubben som speider og toppspillerutvikler tok han i 2018 over som hovedtrener da Tor Ole Skullerud valgte å trekke seg.

– Nå er jeg først og fremst lei meg, men samtidig lettet. Jeg skulle gjerne fortsatt å bygge videre på det vi har startet, men jeg er nødt til å lytte når jeg får så tydelige signaler fra kroppen. Helsa kommer først. Jeg har dessverre ikke annet valg enn å trekke meg, sier Ingebretsen til klubbens hjemmeside.

Strømsgodsets kaptein, Jakob Glesnes, sier de ønsker å hedre Ingebretsen med tre poeng mot Vålerenga.

– Vi vet jo det at BP har hatt en sykdomshistorikk fra tidligere og at han har blitt sjekket regelmessig. Det er naturlig at det vil påvirke når det er sånn som det er. Det er mange som mener noe og det blåser litt rundt klubben nå når vi ikke får resultater, sier kapteinen om den tunge seriestarten og fortsetter:

– Det er ingen andre som ønsker det så sterkt som BP å få klubben ut av den situasjonen vi har satt oss i nå. Så å begynne med tre poeng i morgen for BP hadde vært fint.

– Det tærer over tid

Strømsgodset har hatt en tung sesongstart og ligger på 14. plass i eliteserien med seks poeng. I sesongen 2018 endte laget på en 13. plass med 31 poeng, to poeng over nedrykk.

– Jeg har lagt mest press og stress på meg selv. Jeg har hatt et sterkt ønske om at vi som klubb skal snu en lei trend og det har vært mange tanker og lite søvn. Det tærer på over tid. Innad har jeg følt stor støtte og vi har stått veldig samlet. Jeg vil takke alle for god hjelp og støtte, selv om det er noen man jobber tettere sammen med enn andre, fortsetter Ingebretsen.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er ikke overrasket over avgjørelsen.

– Det var ingen kjempebombe at han trakk seg. Ingebretsen er en klubbmann som står veldig høyt i kurs i Strømsgodset i kraft av det han har gjort for klubben gjennom mange år og i mange roller. Nå har han i likhet med mange andre sett at dette Godset-laget ikke fungerer. Det fungerte heller ikke i fjor. Han har tidligere trukket seg av helsemessige årsaker. Å stå i en situasjon med mye press og folk som er misfornøyde er ikke optimalt hvis man sliter med helsen. Da er det godt å høre at en fornuftig kar tenker på helsen først, sier Mathisen.

Når Strømsgodset nå må på trenerjakt, tror Mathisen klubben allerede har noen navn på blokken.

– Godset har hatt en filosofi om å spille underholdende angrepsfotball. De må komme litt tilbake igjen dit. De må finne en trener som har en klar måte å angripe på og spille fotball på. De har ikke en spillerstall som er i nærheten av den de hadde for et par år siden. Det er ikke slik at alt løser seg når det kommer inn en ny trener. Spillerlogistikken til Godset har vært ganske svak de 2-3 siste årene. De har klare mangler i laget. Jeg vil tro Jostein Flo har et par navn på blokken som han er i ferd med å sjekke ut, sier Mathisen.

Ingebretsen har totalt vært i Strømsgodset i 14 år. Som hovedtrener tok han klubben til seriesølv i 2015 og cupfinale i 2018.