FLY TIL KINA: For første gang åpnes det en flyrute fra Norge til Kina. Avtalen om flyruten ble signert mellom visepresident i den kinesiske flyselskapet Hainan Airlines, Tan Xaing Dong og konsernsjef i Avinor Øyvind Hasaas i Beijing i oktober i fjor.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FLY TIL KINA: For første gang åpnes det en flyrute fra Norge til Kina. Avtalen om flyruten ble signert mellom visepresident i den kinesiske flyselskapet Hainan Airlines, Tan Xaing Dong og konsernsjef i Avinor Øyvind Hasaas i Beijing i oktober i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Første direkterute fra Norge til Kina

Det kinesiske selskapet Hainan Airlines skal fly tre ganger i uken fra Oslo til Beijing. Onsdag letter det første kommersielle ruteflyet fra Oslo Lufthavn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den første avgangen vil bli markert med et arrangement hvor både næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), Hainan Airlines Avinor, Innovasjon Norge og Visit Oslo deltar.

Flyturen fra Oslo vil ta 9 timer og 35 minutter, mens returen vil ta 10 timer. Ruten skal flys med fly av typen Airbus A330-300, med plass til nærmere 300 passasjerer, ifølge Dinside.

Røe Isaksen sier direkteruten vil ha stor betydning for norsk næringsliv og for handelsforbindelsene med Kina generelt.

– Det knytter landene våre nærmere hverandre og åpner for mer samarbeid og kontakt mellom norsk og kinesisk næringsliv. Direkteruter mellom Norge og Kina var noe mange i næringslivet var opptatt av da jeg var med på statsbesøket til Kina i høst, sier han.

Inntil nå har man vært nødt til å reise ut i Europa for å komme seg til Kina, med København og Stockholm som nærmeste mellomlandingsstopp.

Hainan Airlines er ett av Kinas største flyselskap og har over 600 fly. Samtidig eier selskapet flere digre resorter på øyprovinsen Hainan – Kinas svar på Syden.

(©NTB)