SUSPENDERT: FC Roskildes trener Christian Lønstrup er suspendert av klubben, etter at han kom med anklager om kampfiksing mot flere av sine egne spillere.
SUSPENDERT: FC Roskildes trener Christian Lønstrup er suspendert av klubben, etter at han kom med anklager om kampfiksing mot flere av sine egne spillere. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Suspendert etter anklager om kampfiksing

FC Roskildes Christian Lønstrup har anklaget flere av sine egne spillere for kampfiksing. Nå har klubben suspendert treneren frem til sesongavslutningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FC Roskildes trener Christian Lønstrup anklaget flere av sine egne spillere for kampfiksing etter at det danske 1. divisjonslaget tapte 1-2 for Lyngby søndag.

Anklagene skal ha vært basert på mistanke om at tre til fire Roskilde-spillere skal ha gamblet store summer på søndagens kamp.

Etter anklagene har klubben valgt å suspendere Lønstrup. Det melder danske BT.

Tar avstand fra anklagene

Suspensjonen gjelder fra tirsdag 14. mai til sesongavslutningen den 26. mai 2019. Det opplyser FC Roskilde i en pressemelding tirsdag.

– Denne beslutningen er tatt i lyset av de opplysninger om kampfiksing som har kommet frem i media gjennom dagen (tirsdag), og kommunikasjonen mellom spillertroppen og trener Christian Lønstrup. For å sikre ro rundt de siste to kampene og samtidig få tid til å finne ut sannheten om påstandene, har klubben funnet det fornuftig å innstille samarbeidet med Christian Lønstrup frem til sesongavslutningen, slik at spillertroppen kan ha fokus på de resterende to kampene, skriver klubben i pressemeldingen.

Spillerforeningen i Danmark, DBU og Danske Spil er koblet inn i saken. Det er ennå ikke klart om det har vært kampfiksing, eller om anklagene fra Lønstrup er uten hold. Klubben på sin side tar avstand fra anklagene.

– Det skal for ordens skyld fremheves at i likhet med spillerne, tar FC Roskilde avstand fra alle former for kampfiksing og vil gjøre alt for at relevante myndigheter kan få saken belyst til sitt fulle, skriver Klubben videre i pressemeldingen.

– Voldsom og alvorlig anklage

Tirsdag kveld, kort tid etter at Lønstrup ble suspendert, kom spillertroppen med en felles uttalelse rundt anklagene.

– Vi i spillergruppen i FC Roskilde tar stor avstand fra kampfiksing. Det er en svært voldsom og alvorlig anklage, som er veldig langt unna de verdier vi har i spillergruppen og i klubben, skriver spillerne i en uttalelse som er publisert gjennom Spillerforeningen.

– Vi er veldig lei for at vi plutselig blir nevnt i forbindelse med en så alvorlig anklage. Vi står overfor en veldig viktig periode i sesongen med to helt avgjørende kamper igjen, som vi ønsker å ha fokus på. Derfor har vi ikke ytterligere kommentarer til saken, skriver spillergruppen videre.