TIL WEMBLEY: Aston Villa kan juble for playoffinale på Wembley
TIL WEMBLEY: Aston Villa kan juble for playoffinale på Wembley Foto: Carl Recine

Tammy Abraham (21) ble Aston Villa-helt i straffedrama

Aston Villa er klar for playoffinale på Wembley etter å ha slått Stefan Johansen og West Brom 4-3 på straffer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aston Villa vant den første kampen mot West Brom 2-1, men tirsdagens returkamp endte med 1-0-seier til West Brom.

Etter full tid og ekstraomganger var stillingen fremdeles 2-2, og dermed måtte det avgjøres på straffer.

Tammy Abraham satte inn den avgjørende straffen som sørget for at Aston Villa vant straffesparkkonkurransen 4-3 og er klar for playoffinale på Wembley.

– For en keeper West Brom har! Jeg har bommet på et par mot ham tidligere. Men jeg er vant til å takle press. Jeg liker når det er press, sa Aston Villa-helten til BBC etter å ha scoret på det avgjørende straffesparket.

Aston Villa-manager Dean Smith røpet at de gjennom hele uken hadde forberedt seg på at playoff-kampen mot West Brom kunne bli avgjort på straffer.

– Jeg er ikke så emosjonell, egentlig. Vi har jobbet hardt med straffer de siste fire ukene, poengterte han.

Holdt ikke lenger enn 29 minutter
Aston Villa hadde med seg en 2-1-ledelse fra det første oppgjøret på Villa Park, men klarte ikke holde på sammenlagtledelsen lenger enn 29 minutter borte på The Hawthorns.

Etter en sjansefattig halvtime fikk hjemmelaget innkast som WBA utnyttet til fulle. Mason Holgate kastet langt og inn i feltet, der Craig Dawson ruvet høyest. Med pannebrasken sendte han ballen i nettet – og da var lagene like langt sammenlagt.

Etter en jevnspilt førsteomgang tok hjemmelaget over styringen på eget gress etter pause, men gjestene ridde av stormen og kampen jevnet seg ut igjen. Men derfra og ut var det Aston Villa for alle penga, etter at hjemmelagets Chris Brunt fikk rødt kort etter en stygg takling like utenfor egen sekstenmeter.

Dermed måtte WBA avslutte kampen med en mann mindre på banen.

To straffebom
Aston Villa presset på for scoring, men Sam Johnstone i WBA-målet sto i veien for bortelagets sjanser i ordinær tid. Heller ikke i løpet av de fem tilleggsminuttene klarte bortelaget å utnytte overtallet, og kampen gikk dermed til ekstraomganger.

Også gjennom ekstraomgangene presset Aston Villa på for den avgjørende scoringen, men heller ikke i de 30 ekstra minuttene fant ballen veien til nettet, og dermed måtte kampen avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Villa-keeper Jed Steer reddet WBAs to første straffer, mens Aston Villa satte sine to. Vertene scoret riktignok på sine tre siste, men gjestene satte til sammen inn fire av sine fem straffer og er dermed klare for opprykksfinalen på Wembley.

Der møter de vinneren av den andre semifinalen som spilles mellom Derby og Leeds. Der leder Leeds 1-0 fra den første kampen før returoppgjøret på Elland Road onsdag.

Finalen spilles på Wembley, og vinneren der rykker opp til Premier League.

Gult kort til Johansen
Stefan Johansen startet kampen for hjemmelaget, men markerte seg ikke nevneverdig utover et gult kort i løpet av de 70 minuttene han var innpå.

Den norske landslagskapteinen har siden i januar vært utlånt til West Bromwich. Ifølge Birmingham Mail skal Johansen tilbake til Fulham, som rykket ned fra Premier League denne sesongen.

Johansen skal ifølge avisen være en del av planene til Fulham-manager Scott Parker i mesterskapsserien til høsten.

(©NTB/TV 2)