Antoine Griezmann forlater Atlético Madrid

Den franske superstjernen takker for seg i en video sluppet av klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Griezmann score for Frankrike øverst

Tirsdag kveld kom den offisielle meldingen fra Griezmann via Atléticos kanaler i sosiale medier.

I en video takker han fansen og bekrefter at han forlater klubben han har vært i siden 2014.

– Det har vært fem utrolige år. Tusen takk for alt, jeg vil ha dere med i hjertet mitt, sier han til fansen i videoen.

Griezmann sier videre at han ønsker seg nye utfordringer, og tok avgjørelsen etter et møte med manager Diego Simeone og klubbdirektør Miguel Angel Gil Marin.

– Etter å ha snakket med Cholo (Simeone), Miguel Angel og folkene på klubbkontoret, så vil jeg takke fansen som har gitt meg så mye kjærlighet, opplyser stjernen, og slår fast:

– Jeg har bestemt meg for å forlate klubben, å søke noe nytt, og søke nye utfordringer. Det er dette jeg følger og det er det jeg trenger, konkluderer franskmannen.

Den 28 år gamle angriperen er sterkt ønsket av Barcelona. Nå kan det gå mot en overgang til katalanerne. De skal være klare til å betale 108 millioner euro for Griezmann.

Ifølge Marca fikk Griezmann en utkjøpsklausul på 200 millioner euro (1,97 milliarder norske kroner etter dagens kurs) etter at han signerte en ny femårskontrakt med Atlético i fjor sommer. Men klausulen kuttes til 120 millioner euro (1,18 milliarder kroner) 1. juli 2019, skriver avisen.

Angriperen har scoret 94 mål på 175 kamper for Atlético. For Frankrike, som han ble verdensmester med i 2018, har han scoret 28 mål på 69 kamper.

I løpet av sine år i Atlético etablerte Griezmann seg som en av verdens beste angrepsspillere, og hjalp blant annet klubben til Europaliga-tittelen forrige sesong. Denne sesongen har han scoret 15 mål for klubben i La Liga.