FUNNET MED BAUGEN I VÆRET: To personer er funnet i havet etter en redningsaksjon utenfor Senja. Foto: RS «Dagfinn Paust»
FUNNET MED BAUGEN I VÆRET: To personer er funnet i havet etter en redningsaksjon utenfor Senja. Foto: RS «Dagfinn Paust»

To personer funnet døde i havet utenfor Senja

Redningsaksjonen som ble satt i gang etter at to russere ble meldt savnet, ble sent tirsdag kveld avsluttet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Den første fiskeren, som ble flydd til Universitetssykehuset Nord-Norge, ble erklært omkommet etter én time. Den andre, som ble funnet like etter klokken 23, ble erklært død på stedet kort tid etter, sier operasjonsleder Beate Helberg til TV 2.

Hovedredningssentralen satte tirsdag kveld i gang søk med helikopter etter to russere som var på fisketur utenfor Torsken på Senja.

Klokken 22.46 meldte Hovedredningssentralen (HRS) på Twitter at en person var funnet i vannet. Personen ble fløyet til Universitetssykehuset i Nord-Norge.

En kantret båt var også lokalisert.

Fant nok en person

Klokken 23.20 ble en andre person funnet, og redningsaksjonen ble avsluttet. Begge er bekreftet omkommet natt til onsdag.

– Personen ble funnet av et Sea King redningshelikopter. Båten vil bli heist om bord i KV Heimdal for en endelig identifisering. Politiet overtar nå det videre arbeidet etter havariet, opplyser Hovedredningssentralen til TV 2 tirsdag kveld.

Båten ble funnet med baugen i været, og HRS jobbet med å verifisere om dette var båten de to russiske fritidsfiskerne benyttet.

Mistet kontakten

De to russerne i 50-årene var sist i kontakt med noen på land klokken 14 tirsdag, da de forsøkte å kontakte to andre russere ved fiskecampen. Forbindelsen skal da ha vært for dårlig til at det var mulig å oppfatte hva som ble sagt.

Innehaveren av fiskecampen ble varslet i 17.30-tiden. Utleier av båten de to russerne benyttet, hadde forsøkt å komme i kontakt med de dem flere ganger uten hell.

Innehaveren dro selv ut med båt for å se etter de savnede og meldte fra til politiet da han ikke kunne finne dem nordvest for Månes, skriver HRS i en pressemelding.

– Det er spesielle værforhold der nå, så vi har valgt å sette i gang søk med to helikoptre og tre redningsskøyter, sa assisterende redningesleder ved Hovedredningssentralen, Lars Nedrevåg, til TV 2.

Åpen båt

De to reiste ut i en 19-fots åpen båt, og skal være relativt godt kjent i området, men Hovedredningssentralen klarte ikke å opprette kontakt med dem på telefon.

HRS kalte ut alle tilgjengelige ressurser. En Sea King fra Bodø og et NH-90 fra KV Andenes ble sendt inn i området. Det ble rapportert om tung sjø, men god sikt i området.