Nancy, Frankrike 20181209.
Heidi Løke på pressetreff med håndballjentene
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Nancy, Frankrike 20181209. Heidi Løke på pressetreff med håndballjentene Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

TV 2-ekspert: – Et skikkelig dilemma for Løke

TV 2-ekspert Bent Svele tror Heidi Løke går i tenkeboksen etter at Larvik HK ble degradert til 1. divisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble det bekreftet at Larvik håndballklubb flyttes ned til 1. divisjon etter at de ikke oppfyller kravene til å få lisens til eliteseriespill.

Storstjernen Heidi Løke forlater som kjent Storhamar og skal neste sesong spille for degraderte Larvik.

– Et skikkelig dilemma
TV 2-ekspert Bent Svele mener Løke er havnet i et skikkelig dilemma.

– Dette er selvsagt en vanskelig situasjon for Løke, som eventuelt mot spille for et lag i 1. divisjon som jeg mener per dags dato ikke har god nok spillerstall til å rykke opp. For henne blir det et skikkelig dilemma, tror jeg, sier Svele til TV 2 Sporten.

TV 2-ekspert Bent Svele.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TV 2-ekspert Bent Svele. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Han blir ikke overrasket om Løke ønsker å terminere kontrakten med Larvik for å spille for en klubb på det øverste nivået.

– Jeg vet at det har vært interesse for utenlandske klubber, og jeg tipper også norske klubber følger situasjonen. Jeg tipper kanskje at Løke nå må gå i tenkeboksen fremover hvis ikke Larvik forsterker betraktelig med tanke på den stallen de har nå, poengterer Svele.

Ordknapp Løke
Foreløpig ønsker ikke Løke å kommentere om hun blir med Larvik ned en divisjon eller ikke.

– Nå har jeg sluttspill med Storhamar igjen her. Det er det jeg konsentrerer meg om nå, og nå utover ønsker jeg ikke å kommentere noenting rundt det, sier Heidi Løke til TV 2 Sporten.

Styreleder i Larvik, Marion Eriksen Wold, håper at Løke blir med klubben ned en divisjon.

– Heidi Løke har stått gjennom prosessen vi har vært gjennom, og vært klar over at dette kunne være et alternativ. Hun har hun vil spille for oss om det skulle bli nedrykk, og det forholder vi oss til. Vi frykter ikke noe nå, og hva Heidi tenker og føler må nesten hun svare på. Vi har imidlertid hatt en veldig god dialog med Heidi rundt dette, påpeker Eriksen Wold.