DEMONUTRIVELSE:Den selverklærte profeten Rich Vera hevder han drev ut demoner på flere deltakere i salen.
DEMONUTRIVELSE:Den selverklærte profeten Rich Vera hevder han drev ut demoner på flere deltakere i salen. Foto: Visjon Norge

Menighet anmeldt for demonutdrivelse av barn

– Barneombudet har misforstått videoopptaket. Dette er hysteri, sier pastor Jan Hanevold i Visjon Norge. Nå skal politiet forsøke å rydde opp i forvirringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag levert Barneombudet en anmeldelse av Senterkirken i Hokksund. Bakgrunnen er at de fikk se et videoopptak av pastor Rich Vera som driver demonutdrivelse på det som for dem fremstod som et barn.

I anmeldelsen står det;

«Under en religiøs seremoni den 22. mars 2019 utførte en pastor demonutdrivelse på et barn. Dette foregikk ved at en ung jente stod foran en menigheten, samtidig som en pastor og en tolk ropte høyt og skremmende, og uttalte at en demonisk heksekraft har tatt bolig i barnet»

Seansen ble sendt på den kristne tv-kanalen Visjon Norge, som også tidligere har fått fokus på seg for å involvere barn i svært intense situasjoner, direktesendt på tv.

Spør etter foreldrene

TV 2 har sett videoopptaket av demonutdrivelsen, og jenta som til slutt blir dyttet bakover av pastoren, ser av utseende ut som et barn. Men, hun synes bare bakfra, så alder er vanskelig å fastslå.

Det fremgår også av opptaket av pastoren spør også etter foreldrene til jenta før demonutdrivelsen begynner.

Pastor Jan Hanevold i Visjon Norge benekter at det var snakk om et barn, men at vedkommende er en ung kvinne.

– Hysteri

– De har gått helt av skaftet. Dette er hysteri fra Barneombudets side. Jeg gjentar: Vi driver ikke ut demoner av barn. Vi tror ikke barn kan bli besatt av demoner, sier Hanevold til Vårt Land.

Avisen har blitt satt i kontakt med en 25 år gammel kvinne som sier hun at det er hun som er på videoopptaket.

– Det er dumt å bli dømt etter utseendet. (...) Jeg er vel en av dem som ser yngre ut enn jeg er da, sier hun og legger til at hun er glad for at demonene ble jagd ut og at hun nå sover bedre om natten.

Barneombudet sier til TV 2 Nyhetene at de nå avventer og ser hva politiet finner ut av i denne saken. De understreker at de ikke har noe med denne hendelsen å gjøre om det skulle vise seg at personen er over 18 år.