KONGEEIENDOM: Den 15 mål store eiendommen har panoramautsikt over Hankøsundet, mens prinsessens majestetiske bolig er totalt på 400 kvadratmeter.
KONGEEIENDOM: Den 15 mål store eiendommen har panoramautsikt over Hankøsundet, mens prinsessens majestetiske bolig er totalt på 400 kvadratmeter. Foto: Advokat Ek

Nå ligger Märthas kongebolig på Finn

Det er ikke ofte storslagne kongeeiendommer ligger ute på Finn.no. Har du 35 millioner tilgjengelig, kan du kjøpe prinsesse Märtha Louises Bloksberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har lenge vært kjent at prinsesse Märtha Louise skal selge prakteiendommen Bloksberg på Hankø. Nå er kongeeiendommen lagt ut på Finn.no.

Eiendomsmegler og advokat, Torbjørn Ek, i firmaet Advokat Ek, er ansvarlig for salget.

I april uttalte han at eiendommen ville bli lagt ut etter påske.

– Taksten er 35 millioner og den endrer vi ikke på, men kanskje gjør vi noe med prisen. Det er ikke endelig bestemt. Vi er uansett åpne for bud, sa Ek i april.

Ut på åpne marked

Eiendommen har vært forsøkt solgt på det «hemmelige boligmarked», men det har tydeligvis ikke vært så lett å få tak i rett kjøper. I helgen ble Bloksberg derfor lagt ut på det åpne markedet.

Torbjørn Ek, som har 30 års erfaring som advokat med spesialisering på boligeiendom, bekrefter at Bloksberg ble lagt ut på Finn.no lørdag.

– Utenom det ønsker jeg ikke å kommentere om det er noen interessenter eller om det har kommet inn bud, sier Ek til TV 2.

Ek har tidligere uttalt at Bloksberg er en unik strandeiendom, både når det gjelder størrelse, beliggenhet, utforming og ikke minst med tanke på identitet.

Kongelig eie i 70 år

Bloksberg har vært i kongelig eie siden daværende kronprins Olav kjøpte ferieparadiset i 1947.

Etter at kong Olav gikk bort i 1991, arvet kong Harald feriestedet.

Kong Harald skal allerede da ha bestemt at landstedet på Hankø skulle tilfalle prinsessen. Prinsesse Märtha Louise overtok eiendommen i 2001.

TV 2s kongeekspert, Kjell Arne Totland syns det er synd at den storslagne eiendommen forsvinner ut fra kongefamilien.

– Med sin spesielle historie og tilknytning til kongefamilien gjennom tre generasjoner, har eiendommen naturlig nok en stor affeksjonsverdi. Selv synes jeg det er litt vemodig at kong Olavs kjære gamle feriested nå forsvinner ut av kongefamilien, sier Totland til TV 2.

Åtte soverom og fire bad

Boligen, som er fra 1918, består av et hovedhus i to etasjer og gjestefløy, båthus og flytebrygge.

35 MILLIONER: Prinsesse Märtha Louise sitt feriested Bloksberg på Hankø i Østfold ligger nå ute for salg på Finn.no.
35 MILLIONER: Prinsesse Märtha Louise sitt feriested Bloksberg på Hankø i Østfold ligger nå ute for salg på Finn.no. Foto: NTB scanpix

Selv om Bloksberg nå ligger ute på Norges største markedsplass, får ikke skuelystne innblikk i det kongelige ferieparadiset.

Finn-annonsen har bare et oversiktsbilde av eiendommen, som har panoramautsikt over Hankøsundet.

Ferieboligen har en usjenert beliggenhet ved innløpet til Husebukta, 15 mål strandeiendom, åtte soverom, fire bad, egen brygge og badehus.

I tillegg er det et skjermet saltvannsbasseng på rundt 48 kvadratmeter på den store tomten.

Det går også taubane fra bryggen opp til hovedhuset, så gjestene slipper å bære bagasjen i det kuperte terrenget.