I NORGE: Sjaman Durek landet tirsdag i Norge.
I NORGE: Sjaman Durek landet tirsdag i Norge. Foto: NRK

Sjaman Durek: Vil ikke kommentere om han skal møte kongeparet

Tirsdag landet Prinsesse Märthas nye kjæreste, amerikanske Durek Verrett på Gardermoen. Fredag skal han feire 17. mai med prinsessen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske sjamanen landet på Oslo Gardermoen like før 13.30 tirsdag ettermiddag.

Han sier til pressen at han ennå ikke har møtt kongeparet. Han vil heller ikke kommentere om han skal møte dem under oppholdet i Norge.

Sjamanen røpte imidlertid at han skal feire 17. mai med Märtha Louise i Norge.

Norsk bestemor

Han har tidligere fortalt at bestemoren hans er født i Fredrikstad, og at morens familie bor i Oslo.

– Det blir fantastisk å komme til Fredrikstad, og «connecte» med den lille byen.

Sjamanen Durek og aktiviteten hans er omstridt. Blant annet har opptredenen i Stavanger, som skal være i St. Petri-kirken, skapt reaksjoner fordi man åpner for nyreligiøsitet i kirken. Veirett hevder blant annet at han kan snu atomer og redusere alder.

På spørsmål fra et fullsatt pressekorps om hva han tenker om kritikken som har kommet om forholdet hans til Märtha Louise sier han at det er forståelig.

– Folk er beskyttende. Jeg tror at når mennesker ikke forstår ting, er det vanlig å få kritikk. Når folk kritiserer, er det fordi de er redd for ting, sier han.

Utsolgte foredrag

Søndag ble det kjent at 47 år gamle prinsesse Märtha Louise er kjæreste med Durek Verrett. Han bor og jobber i Los Angeles og er markedsført som kjendisenes sjaman.

I en direktesending på sin egen Instagram-profil mandag kveld sa sjamanen at Märthas foreldre elsket han, og at han elsket han.

– Märthas foreldre elsker meg og jeg elsker dem, de er så flotte sjeler, sier sjamanen Durek Verrett i videoen.

Denne uken starter rekken av forestillinger og offentlige workshops som paret skal holde sammen. Foredragsturneen «Princess and Shaman» besøker København, Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad.

Forestillingene i Oslo og Fredrikstad ble utsolgt tirsdag formiddag, skriver Nettavisen.

I Tromsø har billettsalget imidlertid gått trått. Siden billettene ble lagt ut i starten av april, var kun 13 billetter solgt ved midnatt, natt til mandag. Mandag har antall solgte billetter doblet seg til 29 billetter, skriver VG.

Det har foreløpig ikke lyktes TV 2 å få kontakt med Kongehuset for en kommentar.

(©NTB)