– Jeg vil aldri si meg fornøyd med kun å spille i Haugesund

Alexander Stølås herjer i Eliteserien og sikter mot stjernene. TV 2s fotballekspert mener Rosenborg bør hente 29-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Stølås har ingen topp tirsdag. Når TV 2 ringer, gnager det fortsatt at to poeng glapp i møtet med Bodø/Glimt.

– Det er alltid irriterende når vi ikke vinner, sier Haugesunds hardtskytende venstreback etter endt trening tirsdag ettermiddag.

Se scoringen mot Glimt øverst

Treffsikker type

Mot Glimt satte Stølås sesongens tredje scoring i nettmaskene. Den kom med hodet, men det er med venstrefoten Haugesunds nummer 23 har skapt seg et navn. Hver bidige gang venstrebacken får muligheten på frispark, blir det farlig.

I vår har FotballXtra-panelet latt seg imponere.

– Det er ingen i Norge som matcher det venstrebeinet, sier Jesper Mathisen. Spesielt ikke etter at jeg la opp, legger TV 2s fotballekspert til med et glimt i øyet.

– Jeg mener at Stølås' venstrebein er helt i toppen også i europeisk målestokk, fortsetter den tidligere Start-stopperen.

I søndagens FotballXtra sa tidligere Brann-spiller Raymond Kvisvik, selv kjent for en meget presis venstrefot, følgende om 30-åringens frisparkfot.

– Det er farlig fra tolv til 40 meter når Haugesund får frispark.

Selv er ikke Stølås helt fornøyd.

– Litt kjedelig å høre at jeg ikke er farlig når det er nærmere enn tolv meter, sier backen med et smil. Nei, det er klart det er kjekt å høre. Jeg er fornøyd med å ha scoret tre mål, men jeg føler samtidig at jeg har mer å gå på, sier 29-åringen.

– Jeg vil aldri si meg fornøyd med kun å spille i Haugesund, sier Stølås.

– Målet mitt er å komme meg til en større og bedre klubb, men jeg innser jo at tiden er i ferd med å renne fra meg. Likevel mener jeg det kan være mulig å ta steget hvis jeg fortsatt klarer å holde kroppen ung.

Perfekt for Rosenborg

Jesper Mathisen tror ikke det er for sent selv om Stølås fyller 30 år 30. mai.

– Han har hatt sine utfordringer defensivt, men han har tatt steg der. Jeg har aldri forstått hvorfor Rosenborg ikke har hentet ham. At han kunne gjort en jobb på den venstrebacken og vært et alternativ til Birger Meling er jeg ikke i tvil om, sier TV 2s ekspert.

– Rosenborg har vært på jakt etter et alternativ på den venstrebacken en stund, så Stølås måtte jo passet perfekt.

– Hvis Horneland ringer, sier 29-åringen, før han tar en lengre pause.

– Jeg tviler på at det skjer. Jeg tror Rosenborg er på jakt etter yngre spillere enn meg, dessverre. Det hadde vært veldig kult å ta steget i en alder av 30 år, det er derfor jeg trener hardt hver bidige dag for å nå lengst mulig, sier Stølås.

Late bloomer

29-åringen har spilt i FKH og naboklubben Vard Haugesund hele sin profesjonelle karriere. Frisparkfoten har vært fryktet en stund, men det er først de siste årene han er blitt i nærheten av den fotballspilleren han selv ønsker å være.

– Jeg har trent feil i flere år. Jeg var overmotivert for å trene og for å bli best mulig. Det førte til at jeg ikke hadde energi til å yte da det virkelig betydde noe. Når man har lite energi, og ikke klarer å yte, da går det utover selvtilliten, sier 29-åringen.

RIKTIG ENERGINIVÅ: Alexander Stølås har endelig funnet løsningen på forholdet mellom trening og hvile.
RIKTIG ENERGINIVÅ: Alexander Stølås har endelig funnet løsningen på forholdet mellom trening og hvile. Foto: Ness, Jan Kåre

– Jeg har blitt klokere med årene, både på og utenfor banen.

Sverige, Danmark eller Belgia

En klokere Stølås bør være ettertraktet, om man spør Jesper Mathisen. TV 2s fotballekspert ser for seg RBK som et perfekt stoppested i Norge, men ser også for seg at venstrebackens tjenester kan være ettertraktet i våre naboland.

– Jeg vil tro både svenske og danske eliteklubber vil være interesert i en spiller med de kvalitetene han har. Jeg kan også se for meg at klubber midt på tabellen i Belgia kan ha god nytte av en spiller som Alexander Stølås, sier Mathisen.