DØDSULYKKE: En personbil og en lastebil kolliderte på E18 i Asker mandag kveld. Et ektepar i 70-årene omkom i personbilen.
Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
DØDSULYKKE: En personbil og en lastebil kolliderte på E18 i Asker mandag kveld. Et ektepar i 70-årene omkom i personbilen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

dødsulykken på E18-ULYKKEN:

– Brannmennene så bilen krasje inn vogntoget

Et ektepar i 70-årene omkom i ulykken mandag kveld. Brannvesen skal ha vært vitne til ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lastebilen som ekteparet kolliderte med hadde motorstopp rundt klokken 18.29, og sto stille på E18.

Selve ulykken skal ifølge loggen til nødetatene ha skjedd rundt 18.44.

Brannsjef i Asker og Bærum brannvesen sier til Budstikka at de hadde mannskaper på stedet da ulykken skjedde.

– Politiet ba oss sikre stedet slik at ingen kjørte inn i vogntoget, fordi de var langt unna. Brannmannskapene brukte svært kort tid til de kom frem til stedet. Innsatsleder forteller at han så traileren, og i det samme smalt bilen inn i den, forteller hun til avisa.

Et ektepar i 70-årene omkom mandag kveld i en trafikkulykke på E18 i Asker. Politiets foreløpige undersøkelser indikerer ikke at lastebilsjåføren gjorde noe galt.

Dødsulykke

Like før klokken 19 mandag kveld opplyste politiet om en trafikkulykke mellom personbil og lastebil på E18 i Asker.

To personer ble fraktet til sykehus med kritiske skader. Kort tid senere ble begge bekreftet omkommet.

– Vi har en hypotese om påkjørsel bakfra, dette er med bakgrunn i de første meldingene vi fikk. De gikk på at en lastebil hadde fått motorstans på E18. I tillegg tilsier bilens plassering at den har kjørt på lastebilen bakfra, sa operasjonsleder Line Skott mandag kveld.

Påkjørsel bakfra

I lastebilen satt en sjåfør og en passasjer, som begge kom uskadd fra ulykken. De omkomne er et ektepar i 70-årene.

De involverte kjøretøyene er blitt tauet til trafikkstasjon for undersøkelser av Statens vegvesen. For å finne årsaken til ulykken har politiet også gjennomført avhør av vitner.

– Hovedhypotesen er at lastebilen har fått motorstans, og at personbilen ikke har fått med seg det stod en lastebil midt i veien, sier Frode Andreassen, som er avsnittsleder for spesialetterforskning ved Oslo politidistrikt.

Politiet tror personbilen dermed kolliderte i lastebilen bakfra.

– Gjorde det han kunne

Lastebilsjåføren har fortalt at lastebilen fikk tekniske problemer, slik at det ikke var mulig å flytte den videre.

– Slik jeg har forstått det, fikk han umiddelbar stans. Bremsene gikk i lås, og det var ingen sjanse til å flytte lastebilen ut på siden av veien, sier Andreassen.

Avsnittslederen sier videre at sjåføren tok kontakt med politiet umiddelbart etter at lastebilen fikk motorstans.

– Lastebilsjåføren gjorde alt riktig ved å varsle og be om hjelp. Han tok en avgjørelse om å ikke bevege seg ut av kjøretøyet, for det kunne vært veldig farlig midt på motorveien. Han gjorde det han kunne, sier Andreassen.

Store skader

Nå jobbes det med å finne ut hva som er årsaken til at lastebilen måtte stanse midt på motorveien. Statens havarikommisjon for transport er involvert i arbeidet.

– Det vil nok ta litt tid før undersøkelsene er ferdig, for det er en omfattende jobb. Personbilen har store skader, så det er en komplisert jobb, sier Andreassen.

Både ekteparets pårørende og personene i lastebilen følges opp etter ulykken.