ÅSTED: På Furuset ble en 28 år gammel gjengkriminell skutt i 2012. Nå er enda en mann siktet for drapsforsøk.
ÅSTED: På Furuset ble en 28 år gammel gjengkriminell skutt i 2012. Nå er enda en mann siktet for drapsforsøk. Foto: Martin Berg Isaksen / TV 2

Tidligere B-gjengtopp (34) siktet for drapsforsøk i 2012

I helgen ble den utpekte lederen av Young Bloods utlevert fra Marokko til Norge. Nå har politiet siktet en annen tidligere gjengtopp (34) for medvirkning til drapsforsøket på Furuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 er kjent med at politiet i en periode har ønsket å pågripe den tidligere B-gjengtoppen for drapsforsøket i 2012, men av taktiske årsaker har de ventet.

Mandag ble en 28 år gammel mann, som politiet mener er lederen i den kriminelle Holmlia-gjengen Young Bloods, varetektsfengslet i fire uker.

Dermed kunne politiet også gå til pågripelse av den tidligere B-gjengtoppen.

Nekter straffskyld

Tirsdag ble 38-åringen varetektsfengslet i tre uker med brev- og besøkskontroll av hensyn til muligheten for bevisforspillelse.

Av kjennelsen fremgår det at 34-åringen og den antatte Young Bloods-lederen hadde kontakt på telefon flere ganger i løpet av døgnet før det angivelige drapsforsøket. Kontakten underbygger mistanken mot siktede, mener retten.

Mannens forsvarer, advokat Vidar Lind Iversen, ønsker ikke å kommentere saken utover at hans klient nekter straffskyld.

Totalt åtte personer er siktet for drapsforsøket i 2012. Fem personer med gjengtilknytning ble fengslet kort tid etter hendelsen, mens en sjette person i dag er død etter en ulykke. De to siste som er siktet, er altså den utpekte Young Bloods-lederen og den tidligere B-gjengtoppen.

Det er likevel ventet at det kun vil tas ut tiltale mot omkring halvparten av dem, etter det TV 2 forstår.

Hendelsen fant sted i Jerikoveien på Furuset, like utenfor den fornærmede gjengskikkelsens hjem, natt til 18. mai for syv år siden. På nasjonaldagen hadde han mottatt trusler fra flere av mennene som nå er siktet for drapsforsøk, har han tidligere forklart.

Flere av de siktede i saken er siden 2012 straffedømt for voldskriminalitet.

Kjent navn

34-åringen er straffedømt en rekke ganger, blant annet for våpenlovbrudd, vold og kidnapping. Han er også dømt for grovt heleri etter mafiaparagrafen. Den siste dommen mot ham er fra 2014.

Mannen har begynt i sivil jobb siden den gang.

Politiet har en plan om å få saken opp for Oslo tingrett innen utgangen av året.