KAMPFIKSING? FC Roskildes trener Christian Lønstrup anklager spillerne sine for kampfiksing.
KAMPFIKSING? FC Roskildes trener Christian Lønstrup anklager spillerne sine for kampfiksing. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Topptrener anklager egne spillere for kampfiksing

Klubben kjemper for tilværelsen og treneren anklager sine egne for kampfiksing. Dansk fotball rystes av skandale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var etter søndagens 1-2-tap for Lyngby at FC Roskildes manager, Christian Lønstrup, anklaget flere av sine egne spillere for kampfiksing.

FC Roskilde, som kjemper for å unngå nedrykk fra dansk 1. divisjon, ledet kampen til det gjenstod 10 minutter. Så raknet det.

Mistanke om gambling

I følge danske BT skal Lønstrup ha fortalt spillere, trenere og staben at han satt på beviser for at resultatet mot Lyngby var fikset. Dette skal ha ført til meget amper stemning på møtet og flere av spillerne skal ha krevd en forklaring og fremlegging av beviser.

Dette kravet nektet klubbens manager å innfri.

Under møtet etter kampen mot Lyngby informerte Lønstrup at det var en anonym tipser om kampfiksing, og at tre-fire spillere var under mistanke for å ha gamblet store beløp på lagets kamp i 1. divisjon. Det melder danske Ekstrabladet.

Undersøker saken

Den danske spillerforeningen, Det Danske Fotballforbundet og Danske spil er nå involvert for å finne ut av hva som er skjedd i saken.

– Vi har snakket med spillerne og er i ferd med å nøste opp i hva som er skjedd her, sier spillerforeningens direktør, Mads Øland, til danske BT.

Også FC Roskildes klubbeier, Carsten Salomonsen, bekrefter overfor avisen at de undersøker om det her er snakk om kampfiksing.

– Vi samarbeider med Danske Spil og DBU nå, og det ser ut til at det ikke ligger noe i disse anklagene, sier Salomonsen, før han fortsetter.

– Hvis disse anklagene ikke medfører riktighet, og kun stammer fra et rykte, noe jeg tror det gjør, så er det åndssvakt.

Tirsdag formiddag hadde FC Roskilde styremøte, og senere tirsdag skal Spillerforeningen ha et møte med Roskilde-spillerne.

– Hva vi gjør internt, har jeg ingen kommentar til. Hvis det er noe hold i dette, vil vi nok komme med en pressemelding, sier Salomonsen til Ekstrabladet tirsdag.