SLÅR TILBAKE: Fotballforbundet i Aserbajdsjan slår tilbake etter Liverpool-managerens uttalelser om europaligafinalen i Baku.
SLÅR TILBAKE: Fotballforbundet i Aserbajdsjan slår tilbake etter Liverpool-managerens uttalelser om europaligafinalen i Baku. Foto: Patricia De Melo Moreira/AFP

Slår tilbake mot Klopp:– Jeg ble ubehagelig overrasket

Jürgen Klopp mener det er «uansvarlig» at europaligafinalen spilles i Baku. Fotballforbundet i Aserbajdsjan er ikke særlig fornøyd med Liverpool-managerens uttalelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jürgen Klopp langet ut, i noe ukjent stil, mot at europaligafinalen mellom Arsenal og Chelsea er lagt til Baku.

Selv skal Liverpool-manageren til Madrid for Champions League-finalen mot Tottenham. I fjor spilte klubben i Kiev.

– Reisebyråene og hotellene er selvsagt ikke dumme. Det er uvirkelig dyrt å reise til Madrid, men det er heldigvis ikke i en annen del av verden. Hvordan kan man ha finaler i Kiev eller Baku? Jeg vet ikke hva disse folkene spiser til frokost. I fjor dro vi til Kiev. Disse avgjørelsene må være mer fornuftige. Et rom som vanligvis koster 100 Euro koster nå 2700 Euro. Jeg sympatiserer med supporterne, sa Klopp på en pressekonferanse før ligaavslutningen.

Nå slår fotballforbundet i Azerbajdsjan tilbake mot den tyske manageren, skriver Liverpool Echo.

– Jeg ble ubehagelig overrasket over kommentarene fra Jürgen Klopp, sier Generalsekretær i forbundet, Elkhan Mammadov.

– Han har alltid gitt uttrykk for å være en veldig positiv person. Videre vet vi alle at han er en stor spesialist, som har oppnådd virkelig fremragende resultater i fotball. Men når det kommer til dette, er jeg sterkt uenig i hans mening om at fotball skal være geografisk begrenset, legger Mammadov til.

– Uansvarlig

Mammadov mener det er viktig for fotballens utvikling å spille finaler i andre deler av verden.

– Jeg er overbevist om at det å holde europeiske mesterskap og europeiske cupfinaler i Øst-Europa, åpner nye muligheter for å utvikle fotball i disse landene. Det gjør det også mer populært blant den yngre generasjonen, og tiltrekker barn og ungdom til fotballen, mener Mammadov.

Klopp forstår lite av hvorfor europaligafinalen er lagt til Baku. Han mener denne typen avgjørelser må bli mer fornuftig og rimelig.

– Det er uansvarlig. Jeg skjønner ikke hvordan de kan gjøre det, sier Klopp.

Emery kritisk til billettfordeling

Arsenal-manager Unai Emery er enig med Liverpool-managerens uttalelser. Han forstår heller ikke hvorfor Arsenal og Chelsea kun er blitt tildelt 6000 billetter hver, på en stadion som har en kapasitet på 70.000.

– Jeg vet ikke hvorfor UEFA har bestemt at vi skal spille der. Arenaen kommer til å være full, men ikke med våre fans eller Chelsea-fans, sier Emery.

Det argumentet er ikke Mammadov enig i.

– Jeg er enig i at det å komme seg fra London til Baku med buss kan være vanskelig. Men siden når har avstand vært et hinder for ekte fans?, spør Mammadov og legger til:

– Jeg er sikker på at det vil bli en skikkelig fotballferie i Baku. Jeg er også sikker på at det samme vil skje i Madrid.