GIR SEG: Klubblegenden Daniele De Rossi gir seg i Roma etter 18 år i klubben.
GIR SEG: Klubblegenden Daniele De Rossi gir seg i Roma etter 18 år i klubben. Foto: Patricia De Melo Moreira

Klubblegende tar farvel med Roma

Daniele De Rossi har tjent den italienske fotballstorheten Roma trofast i 18 år. Nå er det slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag offentliggjorde hovedstadsklubben at 35 år gamle de Rossi ikke blir å se i Roma-drakt neste sesong.

Midtbanekjempen, som er oppvokst i Roma og gikk gradene i klubbens ungdomsakademi, har spilt 615 kamper for klubben i sitt hjerte. 63 mål har det også blitt.

– I 18 år har Daniele vært det bankende hjertet i Roma. Fra han debuterte i 2001 til han ble kaptein, har han han alltid representert Roma-fansen på banen med stolthet og han har etablert seg til å bli en av de beste midtbanespillerne i Europa, sier klubbpresident Jim Pallotta i en pressemelding på Romas hjemmeside.

– Vi kommer alle til å felle noen tårer når han tar på seg Giallorossi-trøyen for siste gang mot Parma, men vi respekterer hans ønske om å forlenge sin spillerkarrière, selv om det i en alder av nesten 36 år, vil være borte fra Roma, legger Pallotta til.

De Rossi fikk sin debut for a-laget i 2001. Raskt skaffet han seg status som en meget solid midtbaneprofil. I 2017 overtok han kapteinsbindet fra en et annet ikon, Francesco Totti.

Som klubbspiller har 35-åringen vunnet den italienske cupen to ganger og supercupen én gang.

De Rossi er samtidig klar på at han ikke legger opp som fotballspiller selv om Roma-æraen er over, heter det i en pressemelding fra klubben.

Kun tre spillere har flere kamper enn de Rossi for det italienske landslaget gjennom tidene. Roma-legenden står bokført med 117. I 2006 bidro han til VM-triumfen i Tyskland.