Debatten går høyt om Ole Gunnar Solskjær er for snill som manager eller ikke.
Debatten går høyt om Ole Gunnar Solskjær er for snill som manager eller ikke. Foto: Andrew Yates

– Solskjær må ta parkeringsplassen til Ferguson

Britiske Manchester United-reportere mener Ole Gunnar Solskjær må vise hvem som er sjefen. TV 2s fotballekspert advarer mot å tro at manageren bare er snill og koselig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter 0-2 tapet for Cardiff i siste ligarunde, var en nitrist sesong komplett for Manchester United.

Klubben endte til slutt på en sjetteplass i Premier League. De vant bare to av de siste tolv kampene i alle turneringer,

ESPNs Manchester United-reporter, Mark Ogden, sier tilstanden i klubben er ille nå.

– Det er verre enn under Moyes. Han fikk seksårskontrakt, men varte ikke ett år på grunn av resultatene. Om Solskjær starter neste sesong med to seire på tolv kamper, får han ikke en kamp 13, sier Ogden, som nå mener tiden er kommet for Solskjær å vise hvem som er sjefen.

Nå pågår diskusjonene om hvordan klubbens overgangsbudsjett skal brukes i sommer.

– Han må vise at det ikke er Ed Woodward eller klubbeierne som er sjef. Det vil hjelpe ham veldig om han vinner en offentlig kamp med styret om en spiller. Respekten for – og snakket om – Alex Ferguson og tiden hans er også noe spillerne er lei, forteller Ogden.

Solskjær har av respekt ikke villet bruke Fergusons parkeringsplass på treningsfeltet Carrington.

– Når sesongoppkjøringen starter, må Solskjær parkere på plassen til Ferguson og vise hvem som er sjefen, er Ogdens råd.

Skylder på spillerne

Journalist i Manchester Evening News, Samuel Luckhurst, mener situasjonen i United er kritisk.

Men det er ikke Ole Gunnar Solskjær som er problemet, mener den britiske journalisten.

– Det er flaut. Det er veldig mye galt i klubben nå. Jeg synes perioden under Solskjær har vist at det ikke er manageren som er problemet, men spillerne som er problemet, sier Luckhurst til TV 2 dagen etter tapet for Cardiff.

– Over flere tiår har Manchester United aldri vært en klubb der spillerne styrer. Nå er den det. Det er problemet med en som Solskjær. Han er en snill mann, kanskje han er for mild. Fansen vil at han skal lykkes, men som Roy Keane sa: «Man blir ikke overrasket dersom den garderoben kaster ham under bussen», legger Luckhurst til.

– Ingen snill mann

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er ikke enig i Luckhurst sin teori om at Solskjær er for snill.

– Solskjær er jo ingen mild og snill mann. Alle de som har hatt han som trener i Molde forteller om en trener som stiller enorme krav, sier Mathisen og legger til:

– Det som gjenstår å se er jo om Solskjær er en god nok trener, om han har et godt nok fotballhode til å konkurrere med Klopp, Pochettino og Guardiola. Men at Solskjær bare går rundt og koser og duller med spillerne sine, det er noe av det dummeste jeg har hørt, sier Mathisen.

Journalist i Press Association, Simon Peach, mener Solskjær må få tid på seg til å få klubben inn på rett spor.

– Hvis United virkelig tror at Ole Gunnar Solskjær er rett mann, da må de gi ham tid. For dette fikses ikke så raskt. Det er umulig, mener Peach.