FLYULYKKE: Fem personer omkom da to sjøfly kolliderte i luften.
FLYULYKKE: Fem personer omkom da to sjøfly kolliderte i luften. Foto: Dustin Safranek / Ketchikan Daily News

Minst fem døde etter flyulykke i USA

Fem personer er bekreftet omkommet etter at to sjøfly krasjet med hverandre i luften i Alaska natt til tirsdag. Én person er savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ettermiddag lokal tid fraktet to sjøfly passasjerer fra det samme cruiseskipet, da flyene krasjet med hverandre i luften.

Fem personer er bekreftet omkommet, skriver avisen Anchorage Daily News.

Den amerikanske kystvakten søker etter en sjette person som ikke er gjort rede for.

Ukescruise

Det var totalt 11 personer om bord i det ene flyet, og fem i det andre. Flyene krasjet i området rundt Ketchikan i Alaska natt til tirsdag norsk tid.

Ti personer er gjort rede for og sendt til sykehus. Én person er kritisk skadd og tre er alvorlig skadd.

– Det har blitt bekreftet at det er fem omkomne, fire gjester og én pilot, uttaler Princess Cruises til avisen.

Passasjerene tilhørte cruiseskipet Royal Princess. Skipet hadde med seg passasjerene på et syv dagers isbre-cruise, og skulle etter planen ankomme Alaska-byen Anchorage på lørdag.

Alle omkom i et av flyene

Ifølge det amerikanske luftfarttilsynet Federal Aviation Administration skal sjøflyene, av typen de Havilland DHC-2 Beaver og de Havilland Otter DHC-3, ha kollidert med hverandre i luften. Årsaken til ulykken er ikke kjent.

Otter-flyet, med 11 personer om bord, var på vei tilbake fra en utflukt for å oppleve fjordene da ulykken skjedde. Beaver-flyet, med fem om bord, skulle ut på en annen uavhengig tur.

– Det er bekreftet at det er fem dødsfall i forbindelse med den uavhengige turen. Fire gjester og en pilot, opplyser Princess Cruises, som har iverksatt et kriseteam for å hjelpe de berørte familiene.