Manchester City vant Premier League søndag. Nå er det mørke skyer på horisonten.
Manchester City vant Premier League søndag. Nå er det mørke skyer på horisonten. Foto: John Sibley

New York Times: – UEFA vil utestenge Manchester City

Avisen The New York Times skriver at UEFA vil utestenge Manchester City fra Champions League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

UEFA har gransket den ferske seriemesteren Manchester City etter en rekke avsløringer rundt klubbens økonomiske krumspring i kjølvannet av Football Leaks-sakene.

Nå skal UEFAs komité for finansiell kontroll, ifølge den amerikanske avisen The New York Times, ha bestemt seg for å be om at klubben straffes med ett års utestengelse fra Champions League, som er europeisk klubbfotballs gjeveste turnering.

Komiteleder Yves Leterme skal ha siste ord i saken før forslaget om straff sendes til en domskomité.

Blir Manchester City dømt der, vil de da kunne anke avgjørelsen videre til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

City har varslet at de vil reagere meget sterkt juridisk om de får straff. De har også avvist alle anklager i media etter Football Leaks som et organisert forsøk på å sverte klubben.

Økonomisk akrobatikk

Det er usikkert om en eventuell straff vil gjelde for kommende sesong. Med ankemulighetene vil det ta lang tid før saken blir endelig avgjort. Neste sesongs kvalikkamper til Champions League begynner i juli.

UEFAs Finacial Fair Play-regler er ment å hindre klubber i å bruke mer penger enn de tjener. Mange har forsøkt å omgå dette blant annet med kreative sponsorløsninger.

I Manchester Citys tilfelle har tyske Der Spiegel publisert eposter som skal vise at eier sjeik Mansour og hans tilknytning til sponsor Etihad via et investeringsselskap med statlige penger fra De forente arabiske emirater ikke er lovlig. Sjeik Mansour er visestatsminister i Emiratene.

The New York Times skriver at UEFA vil underbygge innstillingen om straff med misledende uttalelser fra City om en tidligere sak, samt falsk informasjon til lisensmyndigheter i England.

Representanter fra City møtte kontrollkomiteen i Sveits i april, men de skal ikke ha klart å overbevise dem om sin uskyld.