Oslo  20190424.
Den norske tennisproffen Casper Ruud trente onsdag på Holmenkollen tennisklubbs anlegg.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslo 20190424. Den norske tennisproffen Casper Ruud trente onsdag på Holmenkollen tennisklubbs anlegg. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Kallestad, Gorm

Ruud møter stjernespiller

Casper Ruud slo briten Daniel Evans med 2-1 i sett og er videre til 2. runde i Mastersturneringen i Roma. Der venter knalltøff motstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Settsifrene ble 7-5, 0-6 og 6-3 i en kamp som varte litt over to og en halv time.

– Det gikk bra og seier og da jeg er fornøyd, sier Casper Ruud til NTB.

– Hva var det som skjedde i midtsettet etter den flotte starten?

– Det var vel ikke like bra som resten av kampen, nei. Jeg fikk en dårlig start og kom bakpå med en gang. Da klarte jeg ikke å hente meg inn igjen, og da jeg lå under 0-4 tenkte jeg at jeg ville prøve spare litt krefter til det avgjørende settet. Det var jo vanskelig å hente inn ledelsens hans da han var i en god flyt, forklarte Ruud.

– Det var rent taktisk altså?

–Jeg vil ikke si jeg tapte med vilje, men det siste gamet så prøvde jeg vel ikke like hardt å snu det. Allerede da fokuserte jeg nok på tredjesettet, sier 20-åringen.

Snudde og vant

Ruud og Evans fulgte hverandre raskt til 2-2 i åpningssettet, før game nummer fem ble ualminnelig langt og innholdsrikt. Ruud servet og måtte til slutt gi tapt. Nordmannen reddet fem breakballer, men måtte se briten sette inn den sjette.

Underveis i gamet måtte for øvrig Ruud også bruke tid på å hjelpe en bortkommen firfisle ut av banen.

Evans, som er rangert som nummer 83 i verden, fulgte opp servebruddet med å holde egen serve til 4-2. Da så det stygt ut for Ruud, men nordmannen kom fryktelig tilbake og snudde til slutt settet til egen fordel.

Til slutt kunne kan knytte neven over 7-5-seier.

Stjernespiller venter

I 2. runde venter vinneren av oppgjøret mellom Daniil Medvedev (ranket som 14 i verden) og Nick Kyrgios (nummer 35). Den kampen spilles ikke før tirsdag og 2. rundekampen går onsdag.

– Jeg vet at begge de potensielle motstanderne er gode. Jeg har sett dem mye på TV de siste årene og har jo en viss idé om hvordan begge spiller. Jeg skal prøve å forberede meg så godt jeg kan og skal naturligvis følge kampen deres tirsdag.

– Det blir tøff motstand. Uansett hvem det blir så det skal bli spennende. Begge er toppspillere og i verdensklassen så det blir en stor utfordring for meg. Det er kanskje gunstig at det er på grus i hvert fall, sier Ruud.

Ruud er rangert som nummer 76. Mandagens motstander Evans er på 83.-plass.

Novak Djokovic, Rafael Nadal og Roger Federer er de tre største navnene og høyest seedede spillerne i grusturneringen i Roma.

(©NTB)