FINALE: Jonas Colkær kan vinne inntil 30 millioner kroner når han deltar i Fortine World Cup i New York til sommeren.
FINALE: Jonas Colkær kan vinne inntil 30 millioner kroner når han deltar i Fortine World Cup i New York til sommeren. Foto: Joachim Haraldsen

Jonas (18) kan vinne 30 millioner på Fortnite

I juli arrangeres finalen i Fortnite World Cup hvor kun 100 spillere i verden kan kvalifisere seg. Jonas Colkær er en av dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en villa på Grefsenkollen i Oslo bor til sammen fem gutter som lever av å spille Fortnite. De kaller seg N47, og er et av Norges beste e-sportlag.

I går fikk laget en stor opptur da Jonas Colkær (18) stakk av med tredjeplassen i den avgjørende kvalifiseringsrunden til finalen i Fortnite World Cup. Nå er han èn av hundre i verden som skal være med i finalen i New York i juli.

Kan bli mangemillionær

– Jeg trodde ikke en gang at jeg skulle kvalifisere meg, men dette ble jo dritstort, sier Colkær til TV 2, fortsatt i sjokk etter gårsdagens kvalifiseringskamp.

Kommer man på sisteplass i finalen i New York er premien 500.000 norske kroner, det vil si at Colkær allerede har sikret seg en halv million. Blir han blant de beste kan han vinne inntil 30 millioner kroner.

MILLIONÆR: Jonas Colkær (i midten) er spent på sommerens finale i New York. Her sammen med Joachim Haraldsen (t.v) og Jacob Butler Christoffersen (t.h). Foto: Mina Rise/TV 2
MILLIONÆR: Jonas Colkær (i midten) er spent på sommerens finale i New York. Her sammen med Joachim Haraldsen (t.v) og Jacob Butler Christoffersen (t.h). Foto: Mina Rise/TV 2

– Hva skal du bruke pengene på?

– Jeg tror jeg bare skal spare de faktisk, jeg har ikke så mye å bruke penger på, svarer han.

Colkær er opprinnelig dansk, men spiller sammen med det norske e-sportlaget. N47s store ambisjon er å gjøre Norge til verdens beste e-sportnasjon. Og de satser stort.

Bruker ernæringsfysiolog og mentaltrener

– Når de bor her sammen så har vi lett mulighet til å følge de opp med fysisk trening, som er kjempeviktig. I tillegg fokuserer vi på ernæring, ved hjelp av ernæringsfysiolog. Vi har også mentaltrening ved hjelp av en performance coach. Og selvsagt trener vi på spill, sier Joachim Haraldsen til TV 2.

Haraldsen er YouTuberen bak kontoen «Noobwork», og fungerer som en lagleder i gruppa. Han understreker at det er stort å kvalifisere seg til finalen i Fortnite World Cup.

– Altså, det finnes ikke noe større. Innenfor e-sport er dette verdens største begivenhet. Det har aldri vært en så stor turnering før, og det spilles jo om totalt 100 millioner dollar, sier Haraldsen.

Laget på Grefsenkollen trener sammen, både i og utenfor spillverden. For Jonas Colkær er det løping og styrketrening som gjelder.

– Jeg trener styrketrening med vekter og løper ca. tre ganger i uka, sier Colkær.

Han forklarer at han skal fortsette å trene som før, men innrømmer at han seieren har vært en boost for vinnerinstinktet.

– Jeg tror jeg kommer til å spille litt annerledes, med tanke på at jeg vant i går. Jeg har litt mer selvtillit, ler Colkær.

Håper å sende flere spillere til finalen

Finalen spilles i New York 26.-28.juli i år. Det skal kvalifiseres til sammen 100 personer fra hele verden, og kvalifiseringsrundene pågår fortsatt. Det betyr at det fortsatt er sjanser for at flere av N47-spillerne kan ende opp i New York.

– Vi har veldig mange dyktige Fortnite-spillere, men vi må jobbe sammen og fortsette å få nivået opp, det er utrolig viktig, sier Joachim Haraldsen.

Fortnite er et overlevelsesspill satt i en såkalt åpen verden og er utviklet av Epic Games og People Can Fly. I spillet kan man være opptil fire spillere som samarbeider på forskjellige oppdrag for å få belønning.