Mos følte seg snytt mot Viking: – Jeg ble straffet for at jeg holdt meg på beina

Godset-spissen Mos Abdellaoue mente han ble snytt for et soleklart straffespark mot Viking. Oppgjøret endte målløst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset – Viking 0-0:

Se høydepunkter fra kampen i Sportsnyhetene øverst!

Strømsgodset og Mos Abdellaoue ville ha straffespark etter ti minutter, men dommeren vinket spillet videre.

– Jeg synes at vi skulle hatt straffe da Mos ble tatt. Men dommeren dømmer, sånn er det, sa Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til TV 2 om episoden.

Verken Godset eller Viking klarte å score i mandagens oppgjør på Marienlyst Stadion. Kampen endte 0-0.

– Jeg er fornøyd med at vi igjen var solide defensivt med et ungt forsvar. Men jeg er skuffet over at vi ikke klarte å utnytte sjansene på slutten. Vi fikk ikke mange sjanser mot et godt Godset-laget i Drammen, og da måtte vi vært mer kliniske når vi får de sjansene vi får, sa Viking-trener Bjarne Berntsen til TV 2.

– Vi er godt fornøyd med sesongstarten. Vi har hatt fire bortekamper og tre hjemmekamper, og er fremdeles ubeseiret på hjemmebane. Så nå gleder vi oss til 16. mai-kamp mot Stabæk, konkluderte han.

– Jeg vurderer det som en jevn fotballkamp. Ett poeng til hver lag er greit. Men jeg er skuffet over eget lag og at vi ikke fikk mer trøkk i boksen. Vi pleier å score, og at vi ikke gjorde det i dag, er jeg skuffet over. Det ble litt sånn halveis, oppsummerte Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til TV 2 etter 0-0 i Drammen.

Viking møter Stabæk i Stavanger i neste serierunde 16. mai. Strømsgodset gjester Vålerenga i Oslo.

– Ett poeng mot Godset er greit. Hadde noen sagt før kampen at vi skulle ta ett poeng mot Godset, så ville vi vært fornøyd. Jeg liker Godset som klubb. Det er en fin stadion og gode supportere og en bane det går an å spille god fotball på, sa Viking-spissen Tommy Høiland – som har en fortid i Godset – til TV 2 etter det målløse oppgjøret.

Godset ville ha straffespark
Det ble en fartsfullt og underholdende start på kampen i Drammen.

Begge lag spilte med høyt tempo og skapte flere brukbare muligheter.

Godset og Mos Abdellaoue ville ha straffe da angriperen ble spilt gjennom etter ti minutter, og ble hindret da han skulle avslutte fra kloss hold av Vikings unggutt Adrian Pereira.

– Det er soleklart. Jeg ble straffet for at jeg holdt meg på beina, sa Mos Abdellaoue om episoden til MAX i pausen.

– Jeg gjorde ikke noe galt. Jeg gjorde akkurat nok til at det ikke ble straffe, mente Adrian Pereia.

Etter 20 minutter måtte Viking-trener Bjarne Berntsen ta grep. Fredrik Torsteinbø måtte ut med skade. Inn kom Zymer Bytyqi.

Godset tok mer og mer over utover i kampen og skapte den ene sjansen etter den andre. Men Viking lå kompakt i de bakre rekker og hindret effektivt at hjemmelaget fikk ballen i mål.

– Slurvete offensivt
Den første omgangen på Marienlyst endte 0-0.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi stod defensivt, men offensivt var det litt for slurvete, sa Viking-trener Bjarne Berntsen til MAX i pausen.

Etter pause fortsatte Godset med å dominere kampen. Hjemmelaget slet imidlertid å spille seg til de helt store sjansene. Samtidig forsvarte Viking seg godt.

Kvartet før slutt foretok Bjarne Berntsen seg et offensivt grep. Usman Sani Hassan Sale gikk ut, mens Tommy Høiland kom inn. To minutter senere tok Godset ut Mos Abdellaoue til fordel for Marcus Pedersen. I tillegg gikk Martin Spelmann ut, og Muhamed Keita kom inn, og Johan Hove ble byttet ut med Henning Hauger.

Like etter fikk Vikings Samúel Fridjónsson en kjempesjanse innenfor Godsets 16-meter. Avslutningen gikk utenfor.

Fire minutter før slutt var Godsets innbytter Muhamed Keita heldig som slapp det røde kortet etter at han taklet Amahl PellegriSno i knehøyde.

Det ble ingen scoringer på Marienlyst, og oppgjøret endte dermed 0-0.

Slik startet lagene:

Strømsgodset: Viljar Røsholt Myhra – Lars Vilsvik, Jakob Glesnes (k), Mounir Hamoud, Stian Ringstad – Martin Spelmann, Johan Hove, Yacouba Sylla, Herman Stengel – Amahl Pellegrino, Mos Abdellaoue

Benken: Morten Sætra, Henning Hauger, Marcus Pedersen, Martin Rønning Ovenstad, Halldor Stenevik, Lars Sætra, Muhamed Keita

Viking: Iven Austbø – Sondre Bjørshol, Tord Salte, Viljar Vevatne, Adrian Pereira – Fredrik Torsteinbø, Samúel Fridjónsson, Kristian Thorstvedt – André Danielsen, Usman Sale, Ylldren Ibrahimaj.

Benken: Erik Arnebrott, Zymer Bytyqi, Tommy Høiland, Zlatko Tripic, Even Østensen, Jostein Ekeland, Lasse Berg Johnsen.

Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, IL Valder