Etterlyst i Åsted Norge:

Stjålet Tupac-bilde funnet

ÅSTED NORGE (TV 2): Bilder av den avdøde hiphop-stjernen Tupac Shakur forsvant fra utstilling i Oslo. Nå er ett av dem kommet til rette.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etterforsker Erik Hegstad tar oss med inn i sentralarresten på politihuset i Oslo. På en celle litt inne i gangene står et bilde av den avdøde hiphop-artisten Tupac Shakur. Bildet er ett av de ni som ble stjålet fra Galleri Thune på Skøyen tidlig om morgenen søndag 6. mai i fjor.

– Politiet var på en adresse i Oslo i forbindelse med en annen sak, og så var det en oppmerksom politimann som dro kjensel på bildet, og tok det i beslag, sier Hegstad til Åsted Norge.

En person er nå tiltalt for heleri av bildet.

– Vi har gjort flere etterforskningsskritt for å forsøke å få tak i de resterende bildene, men per nå har vi ikke klart det, sier Hegstad.

Den tiltalte personens forsvarer har foreløpig ikke fått snakket med sin klient om saken.

– Helt fantastisk

Einar Hatlo i Featuring Spaces var en av personene som stod bak utstillingen av Tupac-bildene. Han er glad for å få det ene bildet tilbake.

FORTSATT ETTERLYST: Disse åtte Tupac-motivene er fremdeles ikke funnet. Foto: Chi Modu/Galleri Thune
FORTSATT ETTERLYST: Disse åtte Tupac-motivene er fremdeles ikke funnet. Foto: Chi Modu/Galleri Thune

– Jeg synes det er helt fantastisk at samarbeidet med Åsted Norge og politiet har fungert så bra. Nå har man en konkret person, så vi får håpe at politiet pumper litt på han, og finner ut av noe mer, sier Hatlo til Åsted Norge.

Fortsatt er det åtte bilder som ikke er funnet. Hatlo håper også de kan komme til rette.

– Jeg er veldig spent på om kanskje noen flere bilder dukker opp, sier Hatlo.

Håper på nye tips

Politiet ber folk som kan ha sett bildene om å ta kontakt.

– Det er jo unike bilder. Vi håper jo at publikum kan ha observert dem forskjellige steder i landet, eller utlandet for den saks skyld, sier etterforsker Hegstad.

Flere overvåkingskameraer fanget en bil i forbindelse med tyveriet fra utegalleriet på Skøyen. Også denne bilen, som politiet tror er en Kia Carens fra mellom 2002 og 2005, er fremdeles etterlyst.