HÅPEFULL: Kyrre Gran Franck håper på et skikkelig sjaman-bryllup med prinsessen og den amerikanske sjamanen Durek Verrett.
HÅPEFULL: Kyrre Gran Franck håper på et skikkelig sjaman-bryllup med prinsessen og den amerikanske sjamanen Durek Verrett. Foto: Sjamanistisk Forbund

Norsk sjaman-sjef håper på storslagent Märtha-bryllup

Landsforstanderen i norske Sjamanistisk forbund håper prinsesse Martha Louise og hennes nye kjæreste går for et sjamanistisk bryllup.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landsforstander Kyrre Gram Franck i norske Sjamanistisk Forbund omtaler det nå bekreftede forhold mellom sjamanen Durek Verret og vår egen prinsesse Märtha Louise som flott og hyggelig.

Håper på kongelig sjamanistisk bryllup

– Nå håper jeg virkelig at de går for et storslagents sjamanistisk bryllup, sier han til TV 2.

Landsforstanderen innrømmer at han har brukt deler av dagen til å lese seg opp på prinsessens nye kjæreste.

– Verrett er ikke kjent av oss i Sjamanistisk Forbund, men han virker å være et spennende menneske som synes å dele mye av det som preger vårt norske fellesskap.

Sjamanistisk Forbund er opprettet som et trosamfunn for alle som finner det hellige i naturen, at de ikke bare er til for sjamaner men også for de som praktiserer sjamanisme, interesserer seg for sjamanisme eller vil lære mer om sjamanisme.

Den som vet, den som ser

– Sjaman betyr den som vet, den som ser, og det er ingen tittel man gir seg selv. Det er noe som andre gir deg. En som henter sin åndelige kraft fra Jesus, eller samiske eller andre urfolk sine gudeskikkelser. Jeg ser at Durek Verretts tilnærming til sjamanismen kan være afrikansk preget, mens vi her i Norge er mest opptatt av å fremme den norrøne og samiske retning, og hvordan vi gjennom den søker kontakt med åndeverdenen, forteller landsforstanderen.

– Verret har altså ikke søkt kontakt med det norske sjamanistmiljøet?

– Nei, men jeg tar for gitt at de nå har nok med seg selv.

– Han hevder å kunne snu atomer!

– Jeg skjønner hva han sier, men ville nok ha formulert meg noe mer forsiktig selv.

– Hva er du?

– Jeg er nok mer en tradisjonell healer?

– En som kan helbrede andre?

– Ja.

Trønder av samisk ætt

Landsforstander Kyrre Gram Franck er født i Trondheim, men er nå bosatt i Tromsø. Han er av samisk ætt, med familie i Nesseby i Finnmark. Han er overbevist om at forholdet mellom prinsessen og sjaman Verret vil føre til økt interesse for sjamanisme i Norge.

– Vår organisasjon trenger flere som kan bidra, og arbeidet drives i dag av noen få ildsjeler, sier han.

– Og her kan dere få drahjelp av prinsessen og hennes sjamankjæreste?

– Så ubetinget ja, og som sagt håper jeg at de velger å gifte seg på sjamansk vis. Til nå har kun fire par giftet seg på en slik måte i Norge.