BÅRET AV BANEN: Katrine Lunde skadet kneet i kampen mellom Metz og Vipers søndag. Det endrer ingenting i kontraktsforhandlingene med Vipers.
BÅRET AV BANEN: Katrine Lunde skadet kneet i kampen mellom Metz og Vipers søndag. Det endrer ingenting i kontraktsforhandlingene med Vipers. Foto: Ruud, Vidar

Vil tilby korsbåndskadde Lunde (39) fireårskontrakt

Katrine Lunde (39) er med i fremtidsplanene til Vipers Kristiansand.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vipers imponerte stort i bronsefinalen i Champions League, men et stort skår i gleden var den stygge skaden keeperveteran Katrine Lunde pådro seg.

Den norske målvakten kolliderte med Metz-spilleren Beatrice Edwige 14 minutter ut i oppgjøret. Lunde fikk kneet i en unaturlig stilling og kom med høye smerteskrik.

Noen timer etter kampslutt kom den nedslående beskjeden om at Lundes korsbånd var røket. Uhellet gjør at Lunde trolig trenger opp mot et år før hun er tilbake i rimelig slag. VM i november og desember kan hun glemme. OL i juli-august neste år er det også tvilsomt om hun vil kunne rekke.

– Slik jeg tenker nå, så er jeg langt fra ferdig som håndballspiller. Jeg ser bare på dette som et avbrekk og det bare kommer til å trigge meg til å spille mer. Jeg vet jo aldri hvordan dette går, men slik jeg føler det nå. Men det er veldig kjipt det som har skjedd, sier Lunde til TV 2 Sporten.

– Nå får jeg trent mer styrke, men det som irriterer meg er alt jeg går glipp av. Jeg hadde sett frem til VM-kvalikken i sommer, og sett frem til å spille på landslaget når Nora Mørk er tilbake. Jeg hadde gledet meg til VM i desember, men det ryker jo nå, fortsetter hun.

– Hva tenker du om OL i Tokyo?

– Jeg må se det an, det er vanskelig å svare på nå. Jeg kan ikke si når jeg er tilbake. Men planen er å komme tilbake. Jeg skal undersøkes mer på tirsdag, men vet ikke når det blir operasjon, svarer Lunde.

Og legger til:

– Jeg husker ikke situasjonen da skaden oppstod. Jeg merket at det gjorde vondt i kneet, så ble kneet ødelagt. Det er veldig rart, men jeg visste med en gang hva som hadde skjedd. Jeg har aldri hatt en slik skade før, poengterer Lunde.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson synes skaden er trist både for Lund og Vipers.

– Dette er først og fremst trist for Katrine og Vipers, men også for landslaget, såklart. Vi mister en av verdens beste keepere, og det er veldig synd, sier Norges trener.

Skaden kommer nemlig svært ubeleilig for landslaget.

– Kari Alvik Grimsbø er fortsatt ute med et slitent kne, og tåler ikke så mye belastning. Vi er i jevnlig kontakt om det kan være aktuelt med et comeback. Men for øyeblikket har vi kun Silje Solberg som førstekeeper, og vi jobber på lang sikt og kort sikt med løsninger. Foreløpig vet vi ikke hvor lang tid det vil ta før Katrine Lunde er tilbake, men jeg er ikke overrasket over at hun vil fortsette. Tidligere har hun unngått slike alvorlige skader, så dette er er ny situasjon for henne, påpeker landslagssjefen.

Det har vært spekulert i om Lunde ville vurdere å legge opp etter skaden, men 39-åringen er i aller høyeste grad med i fremtidsplanene til Vipers.

Faktisk vil sørlandsklubben tilby Lunde en fireårskontrakt. Det bekrefter trener Ole Gustav Gjekstad til TV 2.

– Jeg tenker at hun trener seg tilbake og fortsetter karrieren. Jeg både håper og tror at hun kommer tilbake. I mitt hode er hun ikke ferdig som håndballspiller. Vi hadde i utgangspunktet begynt å diskutere en fireårskontrakt. Korsbåndskaden endrer ingenting, sier han.

– En åpen retur?

– Ja, selvfølgelig. Vi legger ikke ting på is. Vi fortsetter forhandlingene til tross for skaden, sier Gjekstad.

Han spøker samtidig med at Lunde er ung sammenlignet med målvaktene han tidligere har jobbet med. I Larvik var keeperduoen Lene Rantala og Cecilie Leganger 85 år til sammen.

Til helgen er det første sluttspillfinale mot Storhamar. Gjekstad kan lene seg på andremålvakt Eline Fagerheim, men han jobber på spreng for å få inn en ekstra målvakt.

– Vi er nødt til å erstatte henne på kort sikt, sier Gjekstad.

Han regner med at Vipers vil klare å hente inn en ung keeper fra en partnerklubb. Til høsten forsvinner Fagerheim til Flint. Vipers har allerede sikret seg Byåsen-keeper Andrea Pedersen. I tillegg vil klubben trolig prøve seg på Larviks førstekeeper Guro Rundbråten.