KJEMPER FOR FRIHETEN: Britney Spears (37) påstår faren har brutt reglene for vergeordningen med tvangsinnleggelse
KJEMPER FOR FRIHETEN: Britney Spears (37) påstår faren har brutt reglene for vergeordningen med tvangsinnleggelse Foto: NTB scanpix /Valerie Macon

TMZ:

Britney Spears kjemper for friheten – mener hun er innlagt mot sin egen vilje

Britney Spears beskylder faren for tvangsinnleggelse og tvungen medisinering, ifølge TMZ.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Superstjernen Britney Spears befinner seg i rettsforhandlinger med moren, Lynne Spears. De møtte i retten i Los Angeles lørdag morgen norsk tid.

Moren vil ha tilgang til all medisinsk informasjon om sin datter, men hun ønsker ikke å bli medverge. Det er nemlig faren til Spears som er.

Nå ser det derimot ut som at Britney Spears har fått nok av verge-ordningen.

Artisten får støtte fra fansen, flere personer møtte nemlig opp utenfor rettslokalene i Los Angeles med plakater der det stod: «Free Britney».

Blitt med i egen kampanje

Ifølge nettstedet TMZ har den verdenskjente 37-åringen nå sluttet seg til bevegelsen, som florerer på sosiale medier, om å fri henne fra faren, Jamie Spears.

I april ble det kjent at superstjernen var innlagt på en psykiatrisk klinikk, årsaken skal ha vært farens helseproblemer. Hun skal ha vært innlagt i 30 dager.

Under rettsmøtet skal Spears, ifølge kjendisnettstedet, ha fortalt dommeren at denne innleggelsen var mot hennes vilje.

Morens advokat skal tilsynelatende ha støttet oppunder denne påstanden, skriver TMZ.

Mot reglene

Faren har vært verge for datteren i over elleve år, men det inkluderer ikke makten til tvangsinnleggelse og tvungen medisinering, slik hun påstår han har gjort. Men om dette er sannheten er fremdeles ukjent.

Spears har derimot ønsket seg mer frihet. Hun skal ha lagt frem denne ytringen under rettsmøtet. Ifølge TMZ ble ikke dette godkjent av dommeren.

Under rettsmøtet lørdag morgen norsk tid skal dommeren ifølge Mirror ha krevd en legeundersøkelse av superstjernen, det skal også ha inkludert en psykiatrisk undersøkelse.

Inntil dette er gjort vil ikke artisten få sin fulle frihet fra faren.

Reddet Britney

Faren til superstjernen skal ha blitt hyllet for innsatsen overfor sin egen datter. Det sies at det var han som reddet Spears da hun hadde det som verst i 2008. Det var rundt disse tider faren ble verge for datteren.

Spears og moren har ikke hatt kontakt på over 15 år, Spears skal ha brutt kontakten med moren da forholdet mellom henne og barndomskjæresten Justin Timberlake tok slutt, skriver TMZ.