CRUISEFERIE: Om du leverer en utrolig god søknad, kan du få penger for å ta med familien hit.
CRUISEFERIE: Om du leverer en utrolig god søknad, kan du få penger for å ta med familien hit. Foto: Royal Caribbean

Over 10.000 nordmenn har søkt på «verdens beste sommerjobb»

Nå kan du sikre deg det mange vil mene er «verdens beste sommerjobb». Men du er på ingen måte alene i søknadsbunken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sommerjobber er gjerne svært populære, med en rekke interesserte søkere.

– Sommerjobber generelt er veldig attraktive jobber. I snitt får de rundt dobbelt så mange søkere som tradisjonelle faste stillinger, sier Christopher Ringvold, som er jobbanalytiker og produktdirektør i Finn.no.

Fristen for å søke på mange av stillingene har allerede gått ut, men fortsatt er det enkelte jobber som enda ikke er besatt.

Det er godt nytt for alle de som enda ikke har funnet noe, og som fortsatt søker lykken hos arbeidsgivere rundt om i landet. Og om du er virkelig heldig, kan du bli den som lander «verdens beste sommerjobb».

Ferie

Det er cruise-rederiet Royal Caribbean som tilbyr jobben svært mange er interessert i. De vil nemlig gi 50.000 kroner til den eller de som kan reise på cruiseferie i to uker.

– Jobben går ut på at vi ønsker at en person, et par eller en familie skal dra på to av våre cruise i Middelhavet og Karibia. Der skal de oppsøke kjente myter rundt det å dra på cruise, og rapportere tilbake til oss i form av tekst og bilder, sier Royal Caribbean Internationals markedssjef for Norden, Elisabeth Gathe.

I stillingsutlysningen skriver Royal Caribbean at det er mange som ikke selv har vært på cruise, og som har fordommer mot cruiseferie.

«Blant disse er de største mytene at det er lite autentisk, kjedelig og overfylt. Samtidig vet vi at blant de som har vært på cruise er hele 95 prosent superfornøyde med opplevelsen. Vi er på jakt etter noen som kan hjelpe oss med å overbevise de som ikke selv har vært på cruise – om at disse mytene er nettopp det, myter», skriver cruise-rederiet.

Må skille seg ut

Mandag formiddag hadde over 10.000 nordmenn søkt på sommerjobben. Den eldste søkeren var 79 år gammel.

– Vi hadde håpet på mange søkere, men mange hadde vi ingen anelse om at vi skulle få. Vi har innhentet ekstern hjelp for å gå gjennom hele søknadsbunken, sier Gathe.

Mange av søkerne ønsker seg bare en gratis ferie, men det skal mer til enn som så for å få jobben.

– Vi ser etter noen som skiller seg ut, spesielt i form av hvilke ord de velger og hvordan de formulerer seg. Vi ønsker noen som har et journalistisk talent til å formulere seg på en god måte gjennom tekst, sier Gathe.

Cruiseselskapet ser etter noen som har relevant erfaring, for eksempel i form av å ta gode bilder. Samtidig er de ikke interessert i hvor mange følgere du har på Instagram.

Søknadsfristen for cruise-jobben går ut tirsdag 14. mai.

To tips

Jobbanalytiker Ringvold i Finn.no sier populære sommerjobber finnes i mange ulike kategorier. Mange av dem befinner seg innenfor helse og omsorg og lager og logistikk.

– Det er der man finner det største volumet av jobber, sier Ringvold.

Med mange søkere, bruker arbeidsgiveren sannsynligvis kort tid på hver søknad. Ringvold har to tips til de som skal skrive søknad.

– Les utlysningen nøye, og se på hva arbeidsgiveren faktisk er på jakt etter. Det andre er å tilpasse både søknad og CV til den spesifikke jobben. Det øker sannsynligheten for at man hvert fall kommer på intervju, sier Ringvold.

De første sommerjobbene dukker opp på Finn.no allerede i desember. Men fortsatt er det altså enkelte muligheter rundt omkring, for den som fortsatt ikke har funnet noe.