FULLT HUS: Landslagstrener Alexander Stöckl presenterte hopplandslaget for kvinner og menn under en pressekonferanse på Olympiatoppen.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FULLT HUS: Landslagstrener Alexander Stöckl presenterte hopplandslaget for kvinner og menn under en pressekonferanse på Olympiatoppen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: Solum, Stian Lysberg

Tidenes største hopplandslag

Utvider begge hopplandslagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kenneth Gangnes og Andreas Stjernen har lagt hoppskiene på hyllen. Det betyr at hopplandslaget vil ha en vesentlig yngre snittalder i kommende sesong. Herrelaget vil også bestå av åtte utøvere. Kvinnelaget blir også utvidet med én utøver.

– Det er fem av de som var med i fjor som vi tok med videre. I tillegg har vi med tre unge utøvere som har prestert bra. Simon Markeng ble blant annet juniorverdensmester i fjor. Før har vi hatt fem eller seks utøvere, men nå tar vi med åtte, sier herretrener Alexander Stöckl til TV 2.

Se hele uttaket nederst i saken.

– Det er tidenes største landslag, men er det også det beste?

– Det får vi finne ut i løpet av sommeren og vinteren. Ut i fra potensiale, så synes jeg det. Vi har utøvere som har vunnet verdenscuprenn. Vi har tilbake utøvere som har vært høyt oppe de siste årene, som for eksempel Tande. Vi har tre unge utøvere som er ekstremt motivert og takknemlige for å få plass på landslaget. Det blir en spennende sommer. Jeg tror vi kan glede oss til en fin vinter, sier treneren.

Slik forklares nedturen
Østerrikeren forteller også om en omfattende evaluering etter fjorårets skuffende sesong.

– Vi var ikke flink nok til å tilpasse oss noen endringer med tanke på at det ble kuttet skilengde. De fleste måtte hoppe med kortere ski på grunn av en endring i måten det veies på.

Det gjorde ting vanskelig for de norske herrehopperne.

– Det var ekstremt vanskelig å prøve på tekninkkendring midt i sesongen. Vi hadde også flere utøvere som slet med sykdom og skader i ressursperioden i fjor, forteller Stöckl.

– Det er vanskelig med tanke på selvtilliten. Det ble vanskelig å komme seg opp på det øverste nivået fort nok.

– Det laget med høyest potensial i verden
På kvinnesiden utvides laget med én utøver. Inn kommer Ingebjørg Saglien Bråten som var en del av laget som tok bronsemedalje i den historiske lagkonkurransen for kvinner i VM i Seefeld.

– Vi går fra tre til fire jenter. Det er vi kjempeglade for. Vi har kanskje det laget med høyest potensial i verden, sier kvinnelandslagstrener Christian Meyer.

Også trenerstaben utvides på kvinnesiden. Inn kommer den tidligere hopperen Henning Stensrud.

Herrelandslaget: Daniel-André Tande, Halvor Egner Granerud, Robin Pedersen, Marius Lindvik, Simon Markeng, Anders Fannemel, Robert Johansson og Johann André Forfang.

Kvinnelandslaget: Maren Lundby, Anna Odine Strøm, Ingebjørg Saglien Bråten og Silje Opseth.