Over halvparten av RBK-spillerne mener lagkameratene ikke gir alt

64 prosent av Rosenborg-spillerne er «uenig» eller «svært uenig» i at alle yter maksimalt på trening, ifølge lagets egen 2018-evaluering gjennomført av NTNU.

Rosenborg har fått en veldig svak start på årets Eliteserie. Her er Magnus Wolff Eikrem (t.h.) i duell med Nicklas Bendtner og Pål André Helland (t.v.) under kampen mellom Molde og Rosenborg på Aker Stadion i april.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Rosenborg har fått en veldig svak start på årets Eliteserie. Her er Magnus Wolff Eikrem (t.h.) i duell med Nicklas Bendtner og Pål André Helland (t.v.) under kampen mellom Molde og Rosenborg på Aker Stadion i april. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Spillerne er heller ikke helt fornøyde med lagkameratenes innsats når det virkelig gjelder, hvor 53 prosent av spillergruppen svarer at de er «uenig» i at alle spillere yter maksimalt i kamp.

– Tallene lyver ikke. Noen-og-tjue spillere satte seg ned med et skjema, og når det havner på mellom 50 og 65 prosent på flere punkter, er det en viss sannhet i det, sier visekaptein og medlem i spillerutvalget, André Hansen, til Adresseavisen.

Evalueringen, som både handler om det som skjer av og på banen, ble gjennomført av RBK i samarbeid med NTNU i desember og januar. Både spillerne, støtteapparatet og administrasjonen deltok.

De fleste blant spillergruppa og administrasjonen var «svært fornøyd» eller «litt fornøyd» med sesongen i sin helhet. Samtidig svarte hele 80 prosent av spillerne at de trodde 2019-sesongen ville bli «mye bedre eller litt bedre» for Rosenborg.

Så langt i år ligger Rosenborg tredje nederst på tabellen med kun én seier og seks poeng etter sju spilte kamper.

Svarprosenten i evalueringen er på 100, som betyr at samtlige spillere har svart.

(©NTB)