Millionkjøpet endte måltørken: – Viser hvorfor Brann kjøpte ham

Veton Berisha ble matchvinner med sin første scoring for Brann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk - Brann 0-1

Etter 20 minutter var Veton Berisha råsterk i Stabæk-boksen. Millionsigneringen fikk kontroll på ballen i en tett befolket sekstenmeter før han dunket inn 1-0.

Det var angriperens første scoring i Brann-trøyen etter at han ble hentet for omlag fem millioner kroner tidligere denne sesongen. Dermed stoppet måltørken etter seks kamper uten nettkjenning.

– I dag viser Berisha hvorfor Brann hentet ham til Bergen. Målet han scorer er meget pent, og fra sin posisjon på kanten leverer han en meget god kamp. Det er enkelt å se at han er i ferd med å spille på seg mye selvtillit, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Sportsnyhetene: Se scoringen i videovinduet øverst.

– Han er den jeg er minst bekymret for
Brann-trener Lars Arne Nilsen var også svært fornøyd med at Berisha er i gang med målproduksjonen.

– Det er ekstremt viktig. Men han er den jeg er minst bekymret for. Han er opptatt av at laget skal vinne. Hvem som scorer tror jeg han er den som bryr seg minst om. Han er en skikkelig lagspiller. Han er tøff nok til å gå noen kamper uten å score mål, sier Nilsen til Brann.

Og Berisha er helt enig med treneren sin.

– Det er godt å score, men jeg er enig med Lars Arne. Jeg har ikke stresset noe med det. Det er mer media enn meg selv. Jeg hadde nok stresset mer om jeg hadde vært yngre. Jeg er litt eldre og har litt mer erfaring, så jeg ser mer bak resultatene enn bare mål, sier matchvinneren til TV 2.

I søndagens kamp startet rogalendingen som venstrekant.

– Jeg føler at jeg fikk være mye på ball og skape ting. Jeg har spilt mye venstrekant i karrieren før, så det er ikke noe problem så lenge jeg får mye ball.

Etter scoringen jublet Berisha med en hånd bak øret. Men det hadde ingen dypere mening ifølge 25-åringen.

– Jeg vet ikke hvorfor jeg gjorde det, så ikke spør meg, sier Berisha med et smil.

Slo tilbake etter Ranheim-fadesen
I forrige helgs 0-1-tap hjemme mot Ranheim var Berisha en av Brann-spillerne som fikk hard kritikk.

– Berisha har nok fått en heftig sign-on-fee og kostet også flere millioner kroner. Han har spilt spiss og ikke levert. Han har sett litt tung ut, litt treig ut, ikke vært i nærheten av det nivået han var på før han dro fra Norge, sa Mathisen etter den kampen.

Slik var kampen
Brann var det klart beste laget i den første omgangen og både Berisha og Bamba skapte mye trøbbel for vertenes forsvar. Men det ble bare med det ene målet til pause.

Like etter hvilen var Berisha utrolig nær ved å bli tomålsscorer. Angriperen avsluttet fra skrått hold, og Hanche-Olsen endte opp med å måtte redde sin egen (!) klarering på strek etter at hans første klareringsforsøk gikk feil vei.

Brann fortsatte å styre kampen på Nadderud og kun minutter senere måtte Sandberg varte opp med en solid redning for å hindre Bamba. Utover i omgangen begynte Franck Boli å yppe seg, men Brann-forsvaret og Håkon Opdal klarte å rydde unna.

Etter 64 minutter var Sandberg igjen med på notene da Berisha testet keeperen med et godt volleyforsøk.

Stabæk-press på tampen
Taijo Teniste måtte ut etter 73 minutter. Den estiske backen fikk en hodesmell etter en albue fra Steinar Strømnes. Like etterpå entet Daniel Braaten banen som innbytter mot sin forrige klubb.

I sluttminuttene var det Stabæk som etablerte et sterkt press. Men oppofrende forsvarsspill gjorde susen for bergenserne.

På overtid fikk Stabæk og Brynhildsen ballen i mål bak Håkon Opdal, men assistentdommeren vinket med flagget. Det så ut til å være en korrekt avgjørelse og dermed slapp Brann med skrekken.

Seieren betyr at Brann nå er på sjetteplass med elleve poeng, men laget har spilt én kamp mer enn flere av konkurrentene.

– Dette var en ekstremt viktig seier for Brann. De har slitt med å vinne kamper, og om de ikke hadde vunnet i dag hadde det vært en skikkelig luke opp til lagene som kjemper i toppen. De har en såpass god og bred stall denne sesongen at de bør være med å kjempe om medaljer, og dette var et stort steg i riktig retning for Lars Arne Nilsen og Brann, sier Jesper Mathisen.

Slik stilte lagene:

Stabæk: Sandberg; Hernandez, Vihmann, Strømnes, Hanche-Olsen; Mokhtar (Bohinen), Askildsen (Braaten), Børkeeiet, Brynhildsen; Vetlesen (Kassi); Boli.

Brann: Opdal; Teniste (Løkberg), Acosta, Wormgoor, Kristiansen; Strand, Yttergård Jenssen, Ordagic; Koomson (Rolantsson), Bamba (Eggen Rismark), Berisha.