Lav odds på Solskjær-sparking: – Uverdig at det i hele tatt er en diskusjon

TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland mener diskusjonen om Solskjær-sparkingen er uverdig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter katastrofeavslutningen på sesongen har enkelte begynt å tvile på om Solskjær er rett mann til å lede Manchester United.

Se høydepunktene fra det pinlige tapet øverst i saken!

Bettingselskapene i England er i hvert fall nådeløse. Man får kun seks ganger pengene igjen på Sky Bet om man satser på at Solskjær får sparken før første serierunde i august. Oddsen på at Solskjær får sparken før 2019/20-sesongen er omme er 1.72.

TV 2-ekspert Brede Hangeland har ingen tro på at det skal skje.

– Man vet aldri i Premier League, men det vil være en total fallitterklæring for hele klubben hvis de i det hele tatt har en diskusjon om dette nå. Vel har det vært begredelig siden Solskjær ble fast ansatt, men det ble snakket om langsiktighet da han ble ansatt. Bare at denne diskusjonen er her nå synes jeg er uverdig for Solskjær etter måten han snudde den skuten på og fikk jobben. Han har en enorm jobb å gjøre i sommer, men han må ha støtte i transfermarkedet. Han må få det som han vil.

– Har Solskjær rukket å sette sitt avtrykk på dette laget?

– Jeg synes det var veldig tydelig i perioden før han ble permanent manager at hans avtrykk var på det laget. Uvisst av hvilken grunn har det forsvunnet. Men man må ikke vært historieløse. Han er avhengig av spillere som er i stand til gjennomføre det han ønsker å få til, både fysisk og mentalt. De må starte med blanke ark og prøve å gjenskape de gylne start-månedene.

Hangeland mener det ikke er noen fare for at Manchester United havner utenfor topp seks.

– Det har jeg vondt for å tro. Jeg tror de kommer til å investere heftig i sommer. Topp seks består. Det er vel mer snakk om det blir topp 2 etter denne sesongen. Det er urealistisk av Manchester United å si at de skal ta opp kampen med Manchester City og Liverpool neste år. Det må være et naturlig mål å komme inn i topp 4.

Supportere krever Solskjær sparket

Etter sesongavslutningen sang Cardiff-supporterne «sacked in the morning» til sin tidligere manager.

Flere Manchester United-supportere krever at kristiansunderen blir sparket.

– Spark Ole Gunnar Solskjær så fort som mulig for å bruke De Gea fortsatt. Ole Gunnar Solskjær må gå, sier en supporter ifølge britiske Express.

– Om vi har noe fornuft så sparker vi Solskjær nå og gir Pochettino en blank sjekk, sier en annen.

På de siste ti kampene i Premier League har United tapt fem, spilt to uavgjort og vunnet tre kamper. På de kampene har Solskjærs menn scoret ti mål og sluppet inn 18 mål.

– Det vil ta mer en to eller tre overgangsvindu for å snu dette rundt. Kanskje starten de hadde (under Solskjær) glattet over problemene. Supporterne må bite seg i tungen i et par år nå, sier Cardiff-manager Neil Warnock etter triumfen på Old Trafford.

Mener Solskjær må ta et oppgjør med spillerne

TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland mener Solskjær må ta et oppgjør med spillergruppen.

– Det han burde gjøre er å sette seg ned med hver eneste spiller å se dem i øynene og spør om de har tenkt til gjøre alt for å være med på dette. Nå starter en reise og om det er spillere som ikke vil være med, om det er de Gea, Pogba eller Sanchez, så må de vekk. Se på Amex Stadium, se på Manchester City som har enorme superstjerner. Ser du noe annet enn lagspillere der? Nei, sier Hangeland som mener United ikke kan gjøre noen feilskjær i tiden fremover om de skal tilbake til toppen.

– Solskjær vet jo hva han vil og er tydelig på filosofien sin. Nå må han finne ut hvem kan lene seg på, få styr på spillerlogistikken og hvem som skal dra. Det er utrolig viktig å gjør alt dette riktig. Manchester United må nesten gjøre alt rett, ikke bare neste år, men også året etter for å tette det enorme gapet opp til City og Liverpool.

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt mener United må få inn en sportsdirektør, og det raskt.

– Ole Gunnar har ikke det samme apperatet rundt seg som de andre klubbene har. Det må på plass kjapt, sier Thorstvedt.