MORSDAG: I anledning hertuginne Meghans første morsdag, har de delt bilder av den nyfødte sønnen Archies føtter sammen med et rørende dikt.
MORSDAG: I anledning hertuginne Meghans første morsdag, har de delt bilder av den nyfødte sønnen Archies føtter sammen med et rørende dikt. Foto: SussexRoyal/PA Wire/Reuters

Meghan feirer morsdag for aller første gang

Bildet som hertugparet delte på Instagram, er likt over en halv million ganger på én time.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag er morsdag i flere land rundt om i verden, blant annet i Meghans hjemland, USA.

I den anledning feirer hertuginnen sin første morsdag ved å legge ut et bilde av lille Archies føtter på Instagram.

«En hyllest til alle mødre i dag – i fortiden, nåtiden, kommende mødre, og de vi har mistet, men som vi minnes for alltid. Vi ærer og feirer hver og en av dere», står det krevet sammen med bildet og et rørende dikt.

– Dette er en veldig vakker hilsen, som nå sikkert blir kopiert på begge sider av Atlanteren, som mye annet den amerikanske hertuginnen gjør, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til TV 2.

– Først og fremst tror jeg mange vil la seg inspirere av det nære og intime bildet av den nyfødte sønnens føtter fotografert i håndflaten til sin mor, sier han.

Prins Harry og hertuginne Meghan giftet seg 19. mai i fjor. De fikk sønnen Archie Harrison Mountbatten-Windsor mandag morgen. En frisk gutt på 3260 gram.

Både far og mor strålte av lykke da de viste ham fram for pressen onsdag, men ansiktet til den lille har man ikke fått se så tydelig ennå.

Den nyfødte får ingen kongelig tittel, men er nummer sju i arverekken til den britiske tronen.