Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) var sterkest i spurten og vant den 2. etappen i Giro d'Italia søndag.

Det så lenge ut til at Ewan, som fikk et glimrende opptrekk, skulle holde helt til målstreken, men Ackermann timet spurten perfekt. Dermed gikk han til topps i sin første Grand Tour-spurt.

Elia Viviani ble nummer to, mens Ewan endte på 3. plass.

– Med 250 meter så jeg at ingen andre spurtere hadde startet å spurte. Jeg bestemte meg for å bruke farten jeg hadde og gi alt. Det var heldigvis nok, sier Ackermann.

For tyskeren er Giroen allerede en suksess. Nå tror Ackermann på flere gode opplevelser.

– Nå blir hele laget mer motivert. Det er bra for de tre neste ukene, sier Ackermann i det offisielle seiersintervjuet.

Alexander Kristoffs lagkamerat Fernando Gaviria ble nummer fire. Primoz Roglic beholdt den rosa ledertrøyen.

Åtte ryttere rev seg løs fra hovedfeltet tidlig. Allerede etter 13 km hadde Francois Bidard (AG2R La Mondiale), Marco Frapporti (Androni-Sidermec), Mirco Maestri (Bardiani-CSF), Lukasz Owsian (CCC Team), Sean Bennett (EF Education First), Damiano Cima (Nippo-Vini Fantini), Giulio Ciccone og William Clarke (Trek-Segafredo) fått et forsprang på nesten fire minutter. Ciccone var raskest av samtlige opp den siste kneiken på 1. etappe, og han var naturlig nok interessert i å forsvare klatretrøyen.

Hovedfeltet var slett ikke interesserte i å slippe oktetten for langt avgårde. Da rytterne syklet inn i tredjekategoristigningen opp til Montalbano var forspranget til de åtte nede i to minutter.

Bidard, Frapporti, Owsian og Ciccone benyttet stigningen til å rykke fra de øvrige rytterne i bruddet.

7 km før mål ble kvartetten slukt av hovedfeltet.