NEDTUR: Liverpool leverte en supersesong i Premier League. Det holdt «bare» til 2. plass.
NEDTUR: Liverpool leverte en supersesong i Premier League. Det holdt «bare» til 2. plass. Foto: Jon Super

– Nå må Klopp frem med alle hovedfagsbøkene i psykologi

Brede Hangeland mener Liverpool står overfor en voldsom mental utfordring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool var avhengig av å slå Wolverhampton samtidig som Manchester City avga poeng for å ta Premier League-tittelen. Merseyside-laget gjorde jobben selv, men fikk ingen hjelp fra Brighton.

Dermed ble det 2. plass på Liverpool. At smått utrolige 97 poeng ikke skulle holde til å vinne hadde nok de færreste sett for seg før sesongstart.

LES: Ingen lag har gitt bort en større nyttårsledelse enn Liverpool

– Klopp er en trollmann

TV 2-ekspert Brede Hangeland vil ikke utelukke at mannskapet til Jürgen Klopp kan gå på en mental smell etter det nervepirrende tittel-racet.

– Det er selvsagt mulig. Det vil være tungt for Liverpool å gå på en ny sesong vel vitende om at de har overprestert så til de grader som de faktisk har. Det er en statistikk som heter forventede poeng. Den viser at Liverpool har fått nesten 13 poeng mer enn de burde fått. Manchester City har fått seks poeng mer enn de burde fått. Det slår meg at dette var året der Liverpool måtte gjøre det. Liverpool kan selvfølgelig bli mye bedre til neste sesong, men det er vanskelig å se for seg at de får en bedre sjanse enn denne gangen, sier han, og legger til:

– Liverpool har Champions League-finalen igjen, men det må være tungt å sitte igjen etter denne Premier League-sesongen og innse at det ikke var godt nok, og at man på et eller annet mystisk vis skal overgå det neste sesong.

Jürgen Klopp har gjort underverker med Liverpool siden han ankom klubben i oktober 2015. Nå mener Hangeland at Klopp får sin største utfordring denne sommeren.

– Det må man kunne si. Klopp er en trollmann, men han skal frem med alle hovedfagsbøkene i psykologi for å løfte denne gjengen denne sommeren når ikke engang 97 poeng er nok til å vinne ligaen, sier han.

– Dette er begynnelsen

Klopp fremhever at Liverpool er 25 poeng nærmere Manchester City denne sesongen enn i fjor.

– Dette var det første skrittet for dette laget. Spillerne har tatt ekstreme steg siden i fjor. Vi har tatt igjen 25 poeng siden forrige sesong. Hvis vi tar nye steg kommer det til å bli litt av en sesong, sier han.

Også Virgil Van Dijk er optimist.

– Jeg tenker at det definitivt er begynnelsen. Vi har hatt så stor fremgang, og det mener jeg startet året før jeg kom også. Vi har en fantastisk tropp med så mange personligheter som vi kan bruke både på og utenfor banen, og vi har en fantastisk manager også. VI må bygge på dette, ta det med oss, og forhåpentligvis konkurrere også neste sesong, sier han til TV 2.

Midtstopperen tar med seg mye selvtillit fra årets sesong.

– Man må være litt skuffet, men man må også være veldig stolt over måten vi spilte på denne sesongen. Vi utfordret City i et utrolig tittelrace. Det viktigste å ta med oss akkurat nå er at vi må være stolte, og ta med oss mye selvtillit. Alt dette gir erfaring, og det må vi ta med oss til finalen. Forhåpentligvis får vi gjort jobben der. Vi vet hvor tøft det kan være, men vi må ha troen.