Guardiola hyllet og takket Liverpool: – Det vanskeligste i min karriere

Manchester City-sjefen takket Liverpool for at de har fått hans lag til å opprettholde samme nivå som forrige sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brighton - Manchester City 1-4

Manchester City vant Premier League 2018/19 etter 4-1-seier mot Brighton søndag, og i et episk tittelrace skilte til slutt kun ett poeng til toer Liverpool.

Poengsummene på 98 og 97 poeng er de nest og tredje høyeste noen lag i engelsk fotball noensinne har oppnådd, kun slått av Citys egne utrolige 100-poengssesong, og etter kampslutt hyllet Citys manager de røde.

– Vi må si gratulerer til Liverpool og tusen takk. De hjalp opp oss til å heve standarden fra forrige sesong. Det måtte vi for å kjempe mot dem. 100 og 98 poeng er utrolig. To titler på to sesonger. Det har vært en utrolig sesong for oss, sa Pep Guardiola.

Se intervjuet med City-manageren i vinduet øverst!

– Den soleklart vanskeligste tittelen jeg har vunnet i hele min karriere

Forrige sesong vant hans lag med hele 19 poengs margin til toer Manchester United, men denne sesongen var det spenning helt inn. For at tittelen skulle bli et faktum, måtte laget hans vinne de siste 14 kampene av sesongen.

– Forrige sesong hevet vi standarden. Dette er nivået i Premier League, og Liverpool hjalp oss opp dit igjen nå. Vi måtte vinne 14 kamper på rad. Det er utrolig å gjøre det etter 100 poeng, for nivået har en tendens til å falle. Men Liverpool hjalp oss. Dette har vært vanskelig. Det er den soleklart vanskeligste tittelen jeg har vunnet i hele min karriere, sa Manchester City-manageren.

Og det sier ikke rent lite. Katalaneren har siden sin første tittel med Barcelona for ti år siden sanket ligatroféer, cup-pokaler og europeiske titler i et større omfang enn noen andre i verdensfotballen, men rangerte altså inneværende sesong som sin tøffeste.

– Han er klinkende klar på at det er det vanskeligste trofeet han noensinne har tatt. Han er ligamester tre ganger i Spania og tre ganger i Tyskland. La oss legge diskusjonen død om hva som er vanskeligst å vinne. Det er det trofeet han står med i hendene sine i dag, sa TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

Hangeland: – En vanvittig reise

Den tidligere Premier League-stopperen var selv også snar om å hylle begge de to duellantene i tittelkampen.

– Hvis en løfter blikket litt her, har Liverpool og Manchester CIty sammen gitt alle som har fulgt ligaen en vanvittig reise. De har løftet toppnivået sammen, ikke minst psykologisk. Det er nesten litt trist på Liverpools vegne at de ikke får noe igjen for det, fulgte han opp.

City-manageren mente også at hans lag kom til å bli enda sterkere neste sesong, og hyllet mangfoldet og lagfølelsen i sitt stjernegalleri.

– Vi har ikke en spiller som utgjør forskjellen, som scorer 50 eller 55 mål, men vi må løse det som et lag. Det er hemmeligheten. Vi pusher hverandre. Det er den eneste måten å gjøre det på. Vi har ikke en mann som dribler fire-fem mann og scorer helt selv, sa spanjolen.

Sterling: – Derfor jeg kom til klubben

En av dem som har vært Peps mest betrodde menn denne sesongen er Raheem Sterling, som ble kåret til sesongens beste spiller av journalistene i England. Også 24-åringen var høyt oppe etter å ha hevet den viktigste pokalen i engelsk klubbfotball for andre sesong på rad.

– Det var derfor jeg kom til klubben. For å vinne trofeer. Det å vinne min andre Premier League-tittel? Det er en en utrolig følelse. Det har handlet om å vinne, og hvordan vi kunne klare det, sa Sterling.

Angriperen scoret 17 mål og leverte ti målgivende pasninger denne sesongen, hvilket fulgte opp hans strålende bidrag fra den første tittelsesongen da det ble 18+11. Et skuffende VM fikk imidlertid enkelte til å tvile, men engelskmannen har slått grusomt tilbake.

– I dag kommer vi fra 0-1 og viser karakter. Det har vært en nydelig sesong. Jeg kom hjem fra et vanskelig VM, men jeg er glad for å ha fått til en godkjent sesong, og forhåpentligvis kan det bli enda bedre neste sesong, sa den tidligere Liverpool-spilleren.

I TV 2s studio vanket det også skryt i Sterlings retning.

– Han har utviklet seg enormt. Det er smertefullt for Liverpool-fansen å se en som har forlatt klubben få alle disse pokalene, men vi må gi ham mye skryt. Han har greid å være en konstant trussel, og er jo selvfølgelig også en av dem som har satt søkelyset på rasismen i fotballen, som vi må jobbe for å få bort, sa Erik Thorstvedt.