AMPERT: Det var høy temperatur da Leeds vant 1-0 borte mot Derby.
AMPERT: Det var høy temperatur da Leeds vant 1-0 borte mot Derby. Foto: Craig Brough

Leeds i førersetet med borteseier over Lampard og Derby

Leeds-spissen Kemar Roofe scoret kampens eneste mål og ble matchvinner i den første opprykkssemifinalen til Premier League borte mot Derby lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roofe scoret seiersmålet ti minutter etter sidebytte.

Det var ikke mye som skilte lagene i en sjansefattig 1. omgang. Selv om gjestene hadde ballen litt mer, var det jevnt. Målvaktene måtte knapt i aksjon før pause.

Kemar Roofe har vært svært effektiv i mesterskapsseriemøtene med Derby tidligere i sesongen. Han scoret to mål i 4-1-seieren på bortebane 11. august i fjor, og fulgte opp med et nytt mål i 2-0 seieren hjemme 1. januar.

Lørdag ble Roofe flott spilt igjenom av Jack Harrison, og fra litt skrått hold og med en Derby-spiller tett på seg, klarte han å sette ballen i mål bak Derby-keeper Kelle Roos.

Den nederlandske målvakten reddet derimot mesterlig på en ny stor Leeds-sjanse minuttet senere.

Hjemmelaget forsøkte å sette inn en liten sluttspurt, men Leeds-forsvaret ble aldri satt på særlige prøver. Tolv minutter før slutt ville hjemmelaget ha straffe. Dommeren pekte først på straffemerket, men etter å ha konsulert sin assistent ombestemte han seg.

Leeds endte på tredjeplass i mesterskapsserien, mens Derby ble nummer seks.

Det er den gamle Chelsea-kjempen Frank Lampard som er Derby-manager. Han må kanskje trylle litt i returkampen på Elland Road onsdag.

Hos Leeds er det Marcelo Bielsa som har det sportslige ansvaret.

I den andre kampen i opprykkssluttspillet har Aston Villa sikret seg et lite overtak med 2-1-seieren over Stefan Johansens West Bromwich lørdag.

(©NTB)