RBK-kapteinen slakter gressmatten: – En skandale

Mike Jensen (31) reddet Rosenborg-poeng med et fantastisk volleytreff. Etter kampen er han svært kritisk til spilleforholdene på Åråsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Mike Jensens drømmevolley i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Lillestrøm-Rosenborg 1-1

Gressmatten var – mildt sagt – humpete og ujevn, og la alt annet enn til rette for finspill langs bakken.

– Det er veldig ufortjent at vi ikke vinner. Men under omstendighetene skal vi bare være glad, for det er en skandale, sier Jensen til Eurosport og peker på gresset.

– Skal du kalle deg en fotballklubb, må du i det minste ha noe ordentlig å spille på. Det er pinlig. Du kan nesten ikke spille fotball, men vi forsøker og lykkes ganske OK. Det er katastrofe, fortsetter han.

TV 2s fotballekspert sier seg enig med Rosenborg-kapteinen.

– At det skal spilles fotball på så dårlige gressbaner i midten av mai, er bare trist. At man spiller på slike baner i mars kan jeg forstå, men dette må jo være den styggeste plenen på hele Østlandet, sukker Jesper Mathisen.

LSK-veteran Frode Kippe medgir at forholdene ikke var optimale.

– Sånn er fotballen. Det er ikke alltid det er like bra baner. Jeg har spilt i noen år, og vet at det her var dagligdags for 10-15 år siden. Da var stort sett alle banene sånn. Nå er vi litt bortskjemte med fine baner. Men det er klart at en må tilpasse spillet litt etter hvordan baneforholdene er, og så kommer helt sikkert Åråsen til å bli veldig fin utover sommeren, sier 41-åringen til TV 2.

Overraskende laguttak

Uavgjort betyr at Rosenborg for første gang denne sesongen har gått to seriekamper på rad uten å tape.

Eirik Horneland overrasket med laguttaket. Rosenborg-treneren tok grep allerede i pausen, og byttet ut Erik Botheim og Gustav Valsvik. Birger Meling ble flyttet ned på backen fra vingposisjon, mens Samuel Adegbenro og Alexander Søderlund kom inn.

Mathisen er uenig i laguttaket.

– Hadde Horneland startet med Søderlund og Samuel, tror jeg de hadde hatt langt bedre muligheter til å vinne. Startoppstillingen med Botheim på topp og Valsvik som venstreback fungerte ikke, slår TV 2s fotballekspert fast.

På det tidspunktet lå trønderne under 0-1, men satte Lillestrøm under langt mer press enn hva de hadde klart før pause.

– Jeg synes den siste timen er veldig bra. Da er vi produktive i angrepsspillet, får god rytme og ser ut som at vi har veldig lyst til å vinne kampen. Alt i alt tror jeg vi fortjener å vinne den òg, sier Eirik Horneland.

Spesielt stilte mange spørsmål ved hvorfor Valsvik spilte i en uvant posisjon som venstreback, mens landslagsback Meling startet som ving. Horneland forklarer at han ønsket å gi dem som var med å slå Sarpsborg 08 sist en ny sjanse.

– Det var god «attitude». Da vi kom under 0-1, var det naturlig å tenke litt annerledes inn mot andreomgang. Vi fikk godt betalt for det. De som gikk av gjorde en bra kamp. Den offensive rytmen begynte å komme seg siste kvarter av første omgang. De var en del av det de òg, mener Rosenborg-treneren.

Selv bekrefter Meling at han bare er midlertidig vikar på kanten.

– Det har kommet ganske klart frem fra Rosenborg sin side at jeg skal ned igjen på backen. Det er ikke en langvarig situasjon. Det er der jeg har spilt mest, og er mest komfortabel. Men jeg prøver å løse det med det jeg kan bidra med, sier landslagsbacken til TV 2.

Drømmevolley

Etter timen spilt fikk gjestene uttelling på den ujevne gressmatten på Åråsen.

Søderlund sparket ballen til værs med ryggen mot mål. Den landet hos Mike Jensen. Dansken fikk drømmetreff da han banket til på volley fra 14 meter, og skuddet var rett og slett for hardt til at LSK-keeper Marko Maric rakk bort.

– Det er rett og slett en perle. Det er utrolig vanskelig å få et så godt treff på et slikt innlegg. Han har et fantastisk høyrebein når han først treffer. Det blir scoret en god del flotte mål hver sesong i Eliteserien, og dette kommer til å være et av de aller flotteste, mener Jesper Mathisen.

Rosenborg ligger nå på 14. plass med fattige seks poeng etter sju serierunder. Den regjerende mesteren har ti poeng opp til serieleder Molde med like mange kamper spilt.

– Rosenborg er nok ikke helt fornøyd med uavgjort, men samtidig er det et helt greit resultat med tanke på at Lillestrøm ledet og at det fortsatt er en vanskelig gressmatte å spille på. Problemet deres er at Molde sannsynligvis får en enda større luke etter morgendagens kamp mot Mjøndalen, kommenterer Mathisen.

Svakt forsvarsspill

Midtveis i første omgang fikk trønderne seg en på trynet. Hjemmelaget inn 1-0.

Thomas Lehne Olsen snappet ballen på midtbanen. LSK-spissen fikk hodet på den, og vips var Even Hovland og Gustav Valsvik satt fullstendig ut av spill.

Lehne Olsen fosset fremover i banen. Så spilte han Daniel Gustavsson fri foran mål. Svensken holdt hodet kaldt, og trillet ballen forbi André Hansen.

– Kontringen er strålende utført, men det er også veldig svakt forsvarsspill av Valsvik og Hovland. Horneland har hatt sin styrke i den defensive organiseringen hos sine tidligere lag. Derfor er han nok ekstremt skuffet når Rosenborg opptrer slik, sier Jesper Mathisen.

Lagoppstillinger

Lillestrøm (4-4-2): Maric - Rafn, Sinyan, Kippe, Baccay - Melgalvis, Pedersen, Dyer, Ødemarksbakken - Lehne Olsen, Gustavsson.

Rosenborg (4-3-3): Hansen, Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Valsvik - Jensen, Lundemo, Denic - de Lanlay, Botheim, Meling.