Primož Roglič (29) vant åpningstempoen i Giro d'Italia. Sloveneren var eneste mann under 13 minutter på den 8 km korte og brutale tempoetappen i Bologna.

Simon Yates, som lå an til å vinne Giroen i fjor før han kollapset på den 19. etappen, ble nummer to. Yates tapte tid på flaten, men klatret imponerende og kom i mål 19 sekunder bak Roglič.

– Jeg er superfornøyd. Det er en god følelse å sitte med den rosa trøyen, selv om jeg har ventet i tre timer, sier Roglič.

Han var en av de første rytterne som kom i mål. Yates var en av de siste. Roglic hadde trodd det skulle bli jevnere.

– Ja, jeg er selvsagt overrasket. Det er en luke. Man vil alltid ha mer, men en seier er en seier, sier han.

Vincenzo Nibali ble nummer tre, 23 sekunder bak Roglič .

Tom Dumoulin, som sammen med Yates er ansett som Rogličs tøffeste konkurrent i sammendraget, endte 28 sekunder bak vinneren. Miguel Angel Lopez endte på samme tid som nederlenderen.

Åpningstempoen var ikke lang, men avsluttet med en tøff stigning opp til San Luca. Med en gjennomsnittlig stigningsprosent på 10,8 ble det tøft for mange mot slutten. Flere ryttere valgte å skifte til vanlig landeveissykkel før den siste kneiken.

En av outsiderne som fikk kjenne den tøffe avslutningen på kroppen var Team Ineos Tao Geoghegan Hart. Flere ryttere deler nok hans opplevelse av den siste bakken.

– Jeg følte meg utrolig bra, men plutselig kom djevelen og traff meg med en stor hammer, sier han til lagets Twitter-side.

Til tross for at han gikk på en liten smell mot slutten, syklet Geoghegan Hart i mål til en imponerende 7. plass. Han ble slått av Roglič med 35 sekunder.

Giro-debutant Hiroki Nishimura (Nippo-Vini Fantini) endte sist, 4 minutter og 36 sekunder bak Roglič. 24-åringen fra Japan havnet utenfor den tillatte tidsgrensen. Dermed er Giroen over etter dag én for Nishimura. Han er første rytter som havner utenfor tidsgrensen på en Grand Tour-åpningstempo siden Fons De Wolf i 1985-utgaven av Tour de France.

Ingen nordmenn deltar i Giro d'Italia.