northug mener gullhåpet lever:

– Rosenborg har trent. Molde har hatt fokus på rulling med russen

Petter Northug sendte et stikk til Molde etter 5. plassen i Holmenkoll-stafetten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter 5. plassen i Holmenkoll-stafetten i fjor var forventningene store til Petter Northugs spesialkomponerte Mosvik-lag før årets utgave.

Den abdiserte skikongen var naturlig nok ankermann på laget. De 14 andre O2-snapperne på laget gjorde en god jobb underveis, men Northugs drøm om gull ble tidlig knust.

Gular skilte seg raskt ut som det sterkeste laget. Etter en tung start løp Northugs «Galácticos» seg oppover på resultatlistene. Ved Besserud var det kun fire lag foran i løypen.

Northug ble sendt ut på 5. plass, tre sekunder foran Kristiansand Løpeklubb. Northug holdt unna for Christian Bøen, og dermed ble det 5. plass også denne gangen for mosbyggens lag.

– Det var greit å få et forsprang slik at jeg slapp spurtoppgjør. Jeg kunne bare cruise inn til mål. Det må jeg si meg fornøyd med, sier Northug til TV 2.

– Hvordan var du fornøyd med etappen din?

– Det var terningkast to. Jeg klarte å komme meg gjennom.

Mosvik endte to minutter bak vinnerlaget Gular. Bergensklubben vant for tredje år på rad. Strindheim ble nummer to.

– Vi vet at vi er bedre enn Strindheim, men vi toppet ikke laget. Vi stilte med et b-preget lag. Det er derfor jeg er med. De beste er hjemme, smiler Northug.

Han gleder seg til kveldens Eliteserie-kamp mellom Lillestrøm og Rosenborg. Northug har fått nytt gullhåp etter den siste ukens hendelser.

– Nå tror jeg det snur. Rosenborg-spillerne har hatt fokus på trening, mens Molde-spillerne har hatt fokus på rulling med russen. Kanskje vi får se resultater allerede på Åråsen i kveld, sier han.

4. mai var det fem år siden Northug mistet lappen. Nå kan 33-åringen gjøre et nytt forsøk, men det har han ingen planer om foreløpig.

– Jeg har ikke bestilt oppkjøring. Jeg trives bra på el-sparkesyklene her i byen. Da kommer jeg meg fort fra a til b, sier han.

I kvinneklassen vant Tjalve suverent. BUL, med Heidi Weng på laget, ble nummer to.