FERDIG: Ander Herrera er ferdig i Manchester United.
FERDIG: Ander Herrera er ferdig i Manchester United. Foto: Johansen, Erik

Ander Herrera forlater Manchester United

Manchester United bekrefter at midtbanespilleren Ander Herrera forlater klubben i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ander Herrera blir ikke å se på Old Trafford neste sesong. Det bekrefter klubben på sin Twitter-profil.

– Det er rødt i hjertet mitt. Det visste jeg fra første stund jeg spilte her og i det øyeblikket jeg begynte å bære drakten. En klubb med tusen av fans som respekterer og husker alle spillene som ga alt. Jeg følte meg spesiell når de ropte navnet mitt. Jeg ble stolt når fansen bestemte at jeg var del av denne utrolige historien. Hver gang jeg representerte denne klubben, i hver kamp, i seire og tap, selv når jeg ikke kunne bidra på gresset, så forstod jeg hva denne klubben betyr, sier Herrera og fortsetter:

– Jeg kommer til å huske hver eneste en av de 200 kampene jeg har spilt med denne drakten. For å spille for den største klubben i England har vært en sann ære. Takk for disse fem fantastiske årene, sier Ander Herrera i videoen Manchester United la ut på sosiale medier.

29-åringen har 189 tellende kamper for de røde djevlene og har gjennom sine fem år i klubben scoret 20 mål og servert 27 målgivende pasninger fra sin midtbaneposisjon.

Herrera, som scoret i Ole Gunnar Solskjærs første kamp som manager (mot Cardiff), har vært kjent for å vise følelsene sine på banen. Spillestilen hans har tidvis provosert motstanderfans, men har vært høyt verdsatt av Manchester United-supporterne.

Den siste tiden har det blitt spekulert i om Ander Herrera kommer til å forlate Manchester United til fordel for PSG denne sommeren. Flere britiske medier melder at han har blitt enig med den franske klubben om en overgang når kontrakt hans går ut.

Forrige måned var Manchester United og Ander Herrera i samtaler om å bli enige om en ny kontrakt, uten å lykkes.

Flere United-fans uttrykker sin sorg etter at det ble bekreftet at spanjolen forlater klubben.

– Den eneste lidenskapelige spilleren i klubben er nå vekke.

– De har faktisk latt folkets kaptein gå, jeg kan ikke tro det.

– Kontrakter til Jones, Young og Smalling, men ikke til han. Jeg rister på hodet.