I OSLO: Steve Bannon under et arrangement i regi av nettstedet document.no i Oslo Militære Samfund fredag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
I OSLO: Steve Bannon under et arrangement i regi av nettstedet document.no i Oslo Militære Samfund fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ulf Leirstein: – Ser frem til å lære av Steve Bannon

Steve Bannon snakker til fremmøtte i Oslo militære samfunn fredag. – Han vet mye om blant annet hvordan man vinner en valgkamp, sier Ulf Leirstein.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag er Donald Trumps tidligere rådgiver Steve Bannon i Oslo, der han snakker i Oslo militære samfunn.

Det koster penger å få være til stede på arrangementet, arrangert av nettstedet document.no. Bannon skal snakke sammenhengende i minst en time.

– Gleder meg

En av dem som hadde møtt opp for å få det med seg, var tidligere Frp-er Ulf Leirstein.

– Jeg gleder meg til å høre hva han har å si. Noe av det han sier er kontroversielt, og jeg er ikke enig i alt, men han er en spennende skikkelse og det blir spennende å høre på, sier Leirstein.

Leirstein visste ikke helt hva han kunne forvente av foredraget, men det var noe han gjerne ville høre ham snakke om.

PÅ FOREDRAG: Ulf Leirstein på plass fredag. Foto: TV 2
PÅ FOREDRAG: Ulf Leirstein på plass fredag. Foto: TV 2

– Jeg håper han sier litt om hvordan han jobber. Han er god på å mobilisere for det han støtter opp om, han jobbet jo veldig for at Donald Trump skulle vinne valget, blant annet, så det vet han litt om, sier Leirstein, som håper han kan få noen gode tips.

Leirstein meldte seg ut av Frp i april 2019.

Demonstranter

Bannon er en svært kontroversiell skikkelse. Torsdag var han i Bergen under Nordiske Mediedager, der en demonstrant ble anmeldt for ordensforstyrrelser i forbindelse med protestene.

Også i Oslo hadde demonstranter møtt opp, og slagordet «ingen rasister i våre gater» ble ropt utenfor Oslo militære samfunn.

– Vi så hva som skjedde i Bergen, så vi er ikke overrasket over at noen er uenige i synspunktene til de som er inne på Oslo militære samfunn, sier politiets operasjonsleder på stedet.

Fire personer ble bortvist på grunn av ordensforstyrrelser.