NY KONTRAKT: David Luiz har blitt enig med Chelsea om ny kontrakt som strekkes seg til 2021.
NY KONTRAKT: David Luiz har blitt enig med Chelsea om ny kontrakt som strekkes seg til 2021. Foto: John Sibley

David Luiz forlenget med Chelsea

Den brasilianske midtstopperen David Luiz var på utløpende kontrakt i Chelsea, men signerte fredag en ny avtale som gjelder til 2021.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det gjorde 32-åringen dagen etter at han torsdag hjalp Chelsea til europaligafinale. Han feilet da Luka Jovic scoret for Eintracht Frankfurt i returkampen på Stamford Bridge, men berget Chelsea med en spektakulær og akrobatisk redning på strek i ekstraomgangene. Han scoret deretter i straffesparkkonkurransen.

Luiz har lenge vært i samtaler med klubben om ny kontrakt. Han svarte etter semifinaleseieren bekreftende på spørsmål om han regnet med å spille for Chelsea også neste sesong.

– Ja, jeg tror det. Snart vil alle få vite det. Det blir iallfall før europaligafinalen, kanskje om fem dager, sa han. Bare timer senere kom nyheten om kontraktforlengelsen på klubbens nettsted.

– Jeg elsker denne klubben. Mine store øyeblikk i fotballen har vært her, og spesielt europacuptitlene, mesterligaen (2012) og europaligaen (2013). Mitt forhold til fansen har vært flott siden første dag. Jeg gjør mitt beste for å gjøre dem lykkelige, sa forsvarsveteranen.

Selv om Chelsea har tatt seg til europaligafinale og sikret topp-fire-plassering i Premier League har manager Maurizio Sarri måttet tåle mye kritikk. Luiz vil gjerne vinne europaligaen og gi Sarri en positiv avslutning på sin første sesong i klubben.

– Jeg tror tilhengerne allerede har fått et godt forhold til ham, men de har lyst til å få noe å feire i Baku. Vi skal gjøre vårt aller beste for å vinne, sa han.

(©NTB)