GODE TAKTER: Norge vant tredje periode mot Russland, men tapte 2-5 i første gruppespillkamp i VM.
GODE TAKTER: Norge vant tredje periode mot Russland, men tapte 2-5 i første gruppespillkamp i VM. Foto: Vasily Fedosenko

Gode takter av Norge i Russland-seier

Det lå an til å bli et stortap i Norges første gruppespillkamp i VM. Men Thomas Valkvae Olsen og Jonas Holøs viste at Norge kan være farlige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Russland - Norge 5-2 (2-0, 2-0, 1-2)

Norge samlet kreftene mot slutten av kampen mot Russland, og vant tredje periode.

Men det endte med tap i første gruppespillkamp i ishockey-VM i Bratislava, selv om Norge tidvis viste gode tendenser.

Lørdag venter Tsjekkia.

– Jeg synes vi skapte mange sjanser og jeg synes vi hadde fortjent å få ett eller to mål til tidligere i kampen. Vi scoret to mål på slutten når kampen egentlig er over, vi skapte 24-25 skudd mot et godt russisk lag, så det er mye å ta med seg videre her. Selv om vi tapte, sier Patrick Thoresen til Viasat 4 etter kampen.

God åpning av Norge

Norge hadde en bra åpning, men det var Russland med Yevgeni Dadonov som åpnet målkontoen drøye åtte minutter ut i første periode.

Fire minutter senere økte Artem Anisimov iskaldt til 2-0 for Russland. Det kom etter en ganske god norsk periode, der Norge hadde skapt noen brukbare muligheter.

Første periode endte 2-0 til Russland, der skuddstatistikken viste ni til russerne og syv til Norge.

– Jeg føler vi er med i matchen, å komme ut i andre nå og få et mål, så er vi på god vei, sier Norges Andreas Martinsen til Viasat 4 etter de første 20 minuttene.

Russland økte ledelsen

Russiske Evgeni Malkin ble utvist like etter hvilen, og Norge fikk dermed powerplay helt i starten av andre periode. Det klarte ikke Norge å utnytte, og Russland slapp unna baklengsmål i undertallsperioden.

Åtte minutter ut i perioden fikk Nikita Kucherov altfor god tid med pucken, og økte til 3-0 for Russland.

Og da Norge nok en gang var i undertall to minutter senere, satte Dadonov inn sin andre fulltreffer for dagen og økte ledelsen til Russland til 4-0. Dette var russernes tredje scoring i powerplay.

Mathis Olimb sto for hittil Norges største mulighet mot slutten av andre periode, men Russlands målvakt Andrei Vasilevski reddet skuddet fra nordmannen.

Lagene gikk til pause med 4-0 til Russland.

Norge vant tredje periode

Russland fikk en pangstart på tredje og siste periode, og Nikita Gusev økte til 5-0 etter bare drøye minuttet ut i perioden.

Norge fikk en ny mulighet i overtall da Ilya Kovalchuk fikk to minutter, men det ble ingen fulltreffere for Norge med én mann mer.

Like før slutt fikk Norge sin første scoring i Årets VM, signert Thomas Valkvae Olsen. En viktig scoring for Norge med tanke på kampene fremover.

Men Norge var ikke ferdig der, for like etter Olsen reduserte til 1-5, satte Jonas Holøs inn kampens andre for Norge.

Norge vant tredje periode og kampen endte 5-2 til Russland.

Norge er i B-gruppen i gruppespillet i VM og møter følgende lag: Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Norge, Østerrike og Italia