To mindreårige er bragt inn etter at det torsdag ble begått seks ran på Oslo vest.
To mindreårige er bragt inn etter at det torsdag ble begått seks ran på Oslo vest.

ungdommer er redde etter ransbølge:

– Ransofrene var tilfeldige

Ungdommene som står bak ransbølgen i Oslo, valgte helt tilfeldige ransofre, ifølge politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To gutter ble bragt inn av politiet etter at det ble begått seks ran på kort tid på Oslo vest torsdag kveld.

Det første ranet skjedde på Vinderen, og en 15 år gammel gutt ble fratatt eiendeler etter å ha blitt holdt fast og truet med å bli knivstukket.

Fredag sier politiet at våpen aldri ble tatt i bruk under noen av ranene.

– Det er ikke brukt våpen. De fornærmede ble truet til å gi fra seg lett omsettelige gjenstander, sier etterforskningsleder i Oslo politidistrikt, Thomas Stange.

– Er dette tilfeldige ofre?

– Ja.

Ungdommer er redde

Ifølge TV 2s opplysninger skal flere ungdommer i området føle seg så redde for å bli ranet at de lar verdifulle eiendeler ligge igjen hjemme. Stange sier at politiet først og fremst mener byen er trygg.

– Vi er kjent med bekymringen, men jeg vil ikke anbefale ungdom å la verdisaker ligge hjemme. Oslo er en trygg by, og det ønsker vi å formidle.

Videre opplyser han at politiet ser på ranene som en enkelthendelse. To barn under 15 er bragt inn, og politiet samarbeider nå med barnevernet i bydelene i Oslo der de to er tilhørende.

Jakter flere gjerningsmenn

Etterforskningslederen vil ikke kommentere om de to er kjenninger av politiet, men sier at de per nå ikke har noen indikasjoner på gjengtilknytting.

Stange sier at politiet mener det var flere ungdommer involvert, og utelukker ikke at flere kan bli bragt inn på politihuset.

– Vi har informasjon om at det er flere svært unge gjerningspersoner som har vært med på dette. Det etterforsker vi videre, sier han.

Videre sier han at ranene var skremmende opplevelser for ransofrene, og oppfordrer vitner eller andre som opplever lignende til å ta kontakt.

– Dette er saker vi tar på det største alvor. Er det ungdommer som har opplevd lignende så ønsker vi at de tar kontakt med politiet, avslutter Stange.