Politi krasjet under utrykning – jaktet mann med skytevåpen

En mann ble observert med noe som ble beskrevet som et skytevåpen utenfor Numedal videregående skole. Elever og lærere på skolen ble bedt om å holde seg innendørs og låse dørene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 12.59 fikk politiet i Sør-Øst politidistrikt flere telefoner om at et mann med skytevåpen var observert utenfor Numedal videregående skole i Norefjord.

Politidistriktet sendte flere biler til utrykning.

– Siden det var observert en mann med noe som lignet på et våpen var det selvfølgelig mange som var redde. Vi ba lærere og elever om å holde seg innendørs og låse dørene, sier operasjonsleder Marianne Mørk i Sør-Øst politidistrikt.

To av politibilene som rykket ut til hendelsen kjørte på E134. Der havnet den ene politibilen i en ulykke under utrykningen.

– De to politibilene ligger etter hverandre på E134. En personbil viker for den første politibilen, men ser ikke den andre politibilen og begynner å legger seg tilbake i kjørefeltet. Det blir en kollisjon mellom politibilen og personbilen, forteller operasjonslederen.

I personbilen var det to personer, og i politibilen var det en. Ingen av de involverte ble skadd i ulykken.

Flere andre politibiler kom likevel raskt frem til skolen i Numedal.

– Vi fikk kontroll på mannen etter en halvtime. Våpenet han hadde så ut som en pistol, men var egentlig en softgun. Han bar denne synlig, så at folk trodde det var et ekte våpen og ble redde er ikke så rart, sier Mørk.

Politiet har nå kontroll på mannen som er i 20-årene. De er fortsatt til stede på skolen og ivaretar elever og lærere som var vitne til hendelsen. Kommunen har i tillegg opprettet et kriseteam.

– Mange opplevde denne hendelsen som skremmende, men ingen ble skadd og mannen skal heller ikke ha oppført seg truende på stedet, sier operasjonslederen.

Veien er stengt forbi ulykkesstedet på E134, men vil bli åpnet så fort berging er ferdig på stedet.