GYÖR-AKTUELL: Supertalentet Henny Reistad er ønsket av ungarsk storklubb.
GYÖR-AKTUELL: Supertalentet Henny Reistad er ønsket av ungarsk storklubb. Foto: Ruud, Vidar

Györ vil snappe Vipers' stortalent

Etter det TV 2 erfarer ønsker Györ å snappe Vipers' stortalent, Henny Reistad (20).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henny Reistad har virkelig blomstret både på landslaget og i Vipers-trøya denne sesongen. Nå er 20-åringen, etter det TV 2 erfarer, ønsket av det ungarske storlaget Györ.

– Hun er et stort talent for fremtiden. Hun er veldig motivert, og vi har lagt merke til henne. I fremtiden tror jeg hun vil være interessant for oss, sier Györs trener Gábor Danyi til TV 2.

– Har du snakket med henne?

– Ikke ennå. Men vi har en plan for henne, ja, svarer han smilende.

Reistad og Vipers har imponert stort i Champions League denne sesongen og sikret seg en plass i den gjeve Final4-sluttspillet i Budapest. Der møter de Györ i semifinalen på lørdag.

Reistad: – Det har vært noen samtaler

20-åringen har scoret imponerende 63 mål i Champions League og ble nominert til sesongens unge spiller på turneringens «All-Star-lag». Det var imidlertid stortalentet Noemi Hafra som gikk til topps i kåringen.

Reistad er smigret over interessen.

– At andre klubber ønsker meg er selvfølgelig gøy. Det tar jeg bare som et kompliment, sier hun.

– Hva vet du om Györ-interessen?

– Jeg vet ikke så mye. Det har selvfølgelig vært noen rykter og noen samtaler, men ikke noe mer enn det. Jeg er i Vipers nå. Det skal jeg være en tid fremover, sier Reistad til TV 2.

– Kanskje den beste i sin årsklasse

TV 2s håndballekspert Bent Svele er ikke overrasket over at Györ er interessert i 20-åringen.

– Hun er blant de aller beste i Europa i sin årsklasse, og kanskje den beste. Men hun er i ferd med å avslutte sitt første av tre kontraktsår med Vipers. De har ambisjoner om at dette ikke skal være en engangsforeteelse. Hun har vært en av de mest markante spillerne, har tatt Champions League-nivået og vil være en uhyre viktig brikke for at de skal kunne blande seg inn blant de aller beste. Jeg tror at de er veldig innstilt på å beholde henne i kontraktsperioden, sier Svele.

Han påpeker at der man i fotball kunne fått 500 millioner kroner for et talent av Reistads kaliber, vil man i håndball tilnærmet stå igjen med ingenting.

– I håndball er det ikke overgangssummer. De er marginale, hvis det er noen i det hele tatt. Jeg er ganske sikker på at Vipers ikke vil slippe, spår TV 2s håndballekspert.

– Men det er selvfølgelig smigrende å bli nevnt og vite at det beste klubblaget i verden følger deg. Treneren sier at de har en plan, så får vi se da om Györ som klubb har en plan eller hvordan ting barker sammen. At de er interessert, er helt naturlig og en fin anerkjennelse av den sesongen hun har gjort, fortsetter han.