Her startet Solskjærs drøm: – Kompisene våre forstod ikke hva vi holdt på med

Ole Gunnar Solskjær tok med seg fotballinteressen fra banen og inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se «Solskjær og Æ» på tv2sumo.no nå, eller på TV 2 søndag kl. 21.45.

Ole Gunnar Solskjær har hatt et vanvittig siste halvår siden han ble ansatt som manager i Manchester United, først midlertidig, deretter permanent.

Det halvåret har Erik Solbakken fulgt tett i den nye dokumentarserien «Solskjær og Æ».

Blant annet har han tatt turen til Solskjærs hjemby Kristiansund, der han har møtt folk som kjenner fotballidolet godt – og funnet røttene til nordmøringens managerdrøm.

Man får se bilder fra Myra cup i Kristiansund, en gatecup Solskjær og kompisene organiserte på egen hånd, og der han fikk «managerdebuten». Det var der drømmen startet.

Selvutviklet spill

Men managerferdighetene ble også fintunet på andre arenaer - blant annet med et selvutviklet terningsspill basert rundt kjente fotballspillere.

– Dette var nok den første tilnærmingen Ole Gunnar hadde til managerrollen som 12-14 år gammel, sier fetter Magne Fiskvik.

– Ole Gunnar og jeg utviklet vårt eget managerspill, der vi kjøpte spillere, endte opp med en spillertropp, og der vi skulle følge de spillerne gjennom en sesong. Vi kastet en terning på hver spiller. For å se om den personen yter bedre enn den opprinnelige ratingen de har.

NØYE FØRT SKJEMA: Spillet til Ole Gunnar Solskjær og fetteren var omfattende. FOTO: Jørgen Høst/Norsk Fjernsyn/TV 2
NØYE FØRT SKJEMA: Spillet til Ole Gunnar Solskjær og fetteren var omfattende. FOTO: Jørgen Høst/Norsk Fjernsyn/TV 2

Programleder Solbakken innrømmer at han skjønner lite av spillet som inneholder navn som Erik Solér og Paul Gascoigne.

Fiskvik har tatt vare på de penneførte arkene som viser at spillet varte over flere sesongen. Det anslås at de to fotballgale guttene brukte flere 100 timer på spillet.

– Det er veldig nerdete?

– Kompisene våre forstod ikke hva vi holdt på med. De fikk heller ikke være med, for de var ikke så nerdete som vi var.

Fikk kjeft

– Vi fikk kjeft fra foreldrene våre, fordi vi satt for mye inne. Vi måtte ut å spille fotball også, slik at vi bygget opp litt «goodwill» til å få spille igjen neste dag.

– Dere satt heller å trilla terninger på fiktive spillere enn å...

– Enn å løpe etter jentene, flirer Fiskvik.

Solskjær har aldri gitt helt slipp på managerspillingen. Han har ved flere anledninger fortalt om sine mange timer på datamaskinen med spillet Football Manager.

Se flere gode bakgrunnshistorier og kom tettere på Ole Gunnar Solskjær i «Solskjær og Æ» på tv2sumo.no nå, eller på TV 2 søndag kl. 21.45.

Tidligere søndag leder nordmannen Manchester United i siste seriekamp for sesongen, hjemme mot Cardiff. Den kampen kan du se på TV 2 Sport 1 og tv2sumo.no kl. 16.