MOT OVERGANG: Daniel James kan gå rett fra Championship til toppkamp i Premier League.
MOT OVERGANG: Daniel James kan gå rett fra Championship til toppkamp i Premier League. Foto: Geoff Caddick

Hevder Solskjær nærmer seg sin første signering

Swansea-spiller Daniel James nærmer seg en overgang til Manchester United, melder Sky Sports.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

21-åringen vil i så fall bli Manchester Uniteds første signering siden Ole Gunnar Solskjær i desember tok over som klubbens manager.

Sky Sports skriver at James vil koste 15 millioner pund, tilsvarende cirka 181 millioner kroner. En avtale skal ikke være langt unna, melder de.

Ole Gunnar Solskjær holdt kortene tett til brystet da James ble tema på pressekonferansen foran søndagens ligaavslutning.

– Jeg vet ikke hvor mange navn som er blitt nevnt siden jeg ankom. Jeg har lest at jeg skal signere spillere som jeg knapt har sett. Det er mye spekulasjoner, men det er så klart slik at jo tidligere man kan gjennomføre en overgang, desto bedre er det. Vi vil ha et godt bilde av hvordan laget skal se ut 1. juli, sa kristiansunderen.

– Fryktelig, fryktelig spennende

Kantspilleren er kjent for sin enorme hurtighet.

TV 2s kommentator Kasper Wikestad, som følger de lavere divisjonene i England tett, er full av lovord om James.

– For unge spillere på det nivået, er det umulig å spå om de lykkes i Manchester United. Det kan potensielt gå alle veier. Men han har en del av de faktorene som skal til for å lykkes, og har det definitivt viktigste av alt: Farten og rykket. Det går ikke an å lykkes i de klubbene om man ikke har det. Det andre kan utvikles, mener Wikestad, og understreker at waliseren også har bra teknikk og fot.

– Han er en fryktelig, fryktelig spennende spiller, slår TV 2s kommentator fast.

Walisiske James har startet 28 kamper for Swansea på nivå to i England denne sesongen. Han har scoret fire mål og har sju målgivende pasninger.

Det er neppe en statistikk som får United-fansen til å hoppe av stolene.

– Jeg tror ikke man skal se seg blind på de tallene, heller. Han har stått bak veldig mye av det Swansea har gjort. Det er ofte sånn at hvis det går veien, vil han kunne løfte seg et hakk eller to med bedre spillere, kontrer Wikestad.

Tidligere i sesongen gikk hans mål mot Brentford i FA-cupen viralt. 21-åringen spurtet fra dypt inne på egen banehalvdel, løp fra alt og alle og hamret ballen i nettet.

– Kan være et røverkjøp

– Når United nå skal ta opp kampen med gigantene, er en 21-åring fra Championship rett vei å gå?

– Det er jo det. I dagens marked, hva betaler man for etablerte spillere? 15 millioner pund for en 21-åring på det nivået der, med den sjansen for å lykkes ... jeg sier ikke at han lykkes, men den prosentvise sjansen er ganske høy. 15 millioner pund er veldig liten risiko for en klubb som Manchester United. Det kan vise seg å være virkelig et røverkjøp, svarer TV 2s kommentator.

Det er ventet at Manchester United vil være aktive på overgangsmarkedet denne sommeren. Klubben har hatt en tung sesong. Den ender trolig med en sjetteplass i Premier League, og står i tillegg igjen med null trofeer.

– Det kommer definitivt noen spillere inn, noen unge spillere, og vi har jobbet helt siden jeg kom med rekruttering. Vi har identifisert noen spillere som vi tenker at vil passe i troppen vår. La oss håpe at vi kan få gjennomført noen av de overgangene. Det er aldri enkelt, og vi kommer ikke til å snakke om navn. Det er ikke som om man bare går i butikken og velger noe, for spillerne er i andre klubber, påpekte Solskjær.

– Jeg liker ikke når andre managere snakker om mine spillere, og jeg vil ikke snakke om noen andres. Uansett om jeg var eller ikke var interessert i dem, fulgte han opp.

(©NTB/TV 2 Sporten)